Menu Zavřít

Pražské vědeckotechnické parky a inkubátory si rozdělí 400 milionů korun

7. 12. 2016
Autor: Redakce

Vědeckotechnické parky a inkubátory se budou moci ucházet o evropské finance. Hlavní město vyhlásilo v rámci Operačního programu Praha – pól růstu novou výzvu. Mezi vybrané projekty chce rozdělit až 400 milionů korun. Záměr schválili pražští radní. Cílem výzvy je podle magistrátu „usnadnit vznik a rozvoj znalostně intenzivních firem“.

Na podporu mají dosáhnout investiční projekty týkající se fyzické infrastruktury vědeckotechnických parků, podnikatelské inkubátory, ale také projekty zaměřené na kvalitu jejich poskytovaných služeb.

„Naším cílem je rozvíjet a zkvalitňovat služby již existujících vědeckotechnických parků a inkubátorů, případně podpořit vznik nových pracovišť. V Praze je vybavenost tohoto typu infrastruktury nižší než v jiných krajích, a to navzdory vyššímu počtu nově vznikajících podnikatelských subjektů,“ uvedla radní Irena Ropková (ČSSD).

EBF24

O podporu se mohou ucházet organizace, které mají zájem vybudovat či provozovat infrastrukturu vědeckotechnických parků či inkubátorů, bez ohledu na jejich právní formu. „Vědeckotechnické parky a podnikatelské inkubátory významně ovlivňují inovace, podnikání a konkurenceschopnost svého regionu,“ uvedla Ropková. Město chce prostřednictvím podpory jejich aktivit dosáhnout vyšší efektivity inovačního systému hlavního města Prahy, dodala radní.

Zájemci mohou své projekty přihlašovat do 9. ledna 2017. Vyhlášení výsledků výzvy magistrát předpokládá v prosinci 2017.

Dále čtěte:

Startupy na vedlejší koleji. Vláda odkládá podporu mladých firem

3D tužky a počítačové hry. Češi nasbírali na Kickstarteru stovky tisíc dolarů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).