Menu Zavřít

Microsoft není dinosaurus. V inovacích se vyrovná Applu

24. 8. 2016
Autor: ČTK

Pověst o „konzervativním“ Microsoftu a „pokrokářském“ Applu tak docela neplatí. Co se týče inovací, nejsou zaměstnanci Microsoftu proti Applu vůbec pozadu. Pracovní prostředí v impériu Billa Gatese navíc inovacím přeje stále více, naznačuje nová studie.

Podle společnosti Boston Consulting Group je Apple nejvíce inovativní společností na světě. Její žebříček výrobce iPhonů vyhrává již deset let v kuse. Nejvíce kreativní lidé by tak logicky měli směřovat do Applu, jenže tomu tak úplně není.

Zaměstnanci Microsoftu „jsou daleko více inovativní, než se mnozí domnívají“, tvrdí studie společnosti Good & Co, která využila algoritmu sloužícího k hledání vhodné práce pro uchazeče. Podle ní je kreativita v Microsoftu velice ceněnou schopností.

„Microsoft si nestojí tak nízko v oblasti inovací, jak se často tvrdí. A ukazuje známky stále inovativnějšího prostředí,“ prozradila serveru Cnet členka týmu autorů studie Kerry Schofieldová. Za kreativnějším pracovním prostředím stojí podle studie výkonný ředitel Satya Nadella, který v únoru 2014 ve funkci nahradil hecíře Steva Ballmera.

Satya Nadella, šéf Microsoftu (Zdroj: Mladá fronta, archiv)

Satya Nadella, šéf Microsoftu (Zdroj: Mladá fronta, archiv)

Autoři studie dále radí „vyhnout se práci pro Facebook, pokud chcete pracovat ve firmě, která oceňuje kreativitu“. Prostředí ve společnosti provozující největší sociální síť na světě prý inovacím nenahrává. Ukazuje to, že inovace nejsou nutnou zárukou úspěchu – zatímco se Facebooku ekonomicky velmi daří, třeba Apple prožívá proti nedávné minulosti horší časy.

BRAND24

V rámci algoritmu studie sledovala dva typy lidských vlastností – zvídavost a odvážnost. Microsoft si stál dobře především u kritéria odvážnosti. Lidé z Applu na druhou stranu výrazně vyhrávali ve zvídavosti.

Studie porovnávala data pěti technologických gigantů – kromě Applu, Microsoftu a Facebooku ještě Googlu a IBM.

Podívejte se, jaké reakce vzbuzuje nejnovější inovace Applu:

Nový iPhone? Podle odborníků nepříjemné překvapení

Fotografie

Inovace roku? Alexa od Amazonu

Top osobnosti Silicon Valley: Manažeři, právník i potížistka

Cambridge chrlí technologické zázraky. Skupují je ale cizinci


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).