Menu Zavřít

Ejdž ár Andrej

21. 2. 2018
Autor: Redakce

Tak nám pan premiér v demisi skoro umírá pro vlast, jak dře a furt mu někdo hází klacky pod nohy. Teď ten služební zákon. Každý šéf si přece potřebuje vybrat lidi, kterým věří a kteří jsou schopní makat. Ne? A když tomu brání nějaký po..baný zákon, tak ho přece zrušíme. To dá přece rozum.

Ne, že by autor byl nějakým příznivcem služebního zákona činícího ze zaměstnanců nás, daňových poplatníků, nějaké nadlidi. Ale příležitost k posmívání se našemu spasiteli s koblihami je to náramná.

Nejen proto, že byl členem a místopředsedou vlády, která ten zákon sepsala a hlasy všech svých poslanců vzdor protestující opozici prohlasovala.

Ono totiž schválení právě tohoto služebního zákona bylo podmínkou Miloše Zemana, aby v roce 2013 jmenoval Andreje Babiše ministrem financí. Jinak mu v tom totiž bránil lustrační zákon a budoucí ministr financí a současný premiér se v té době soudil na Slovensku o své záznamy v archivech StB. Za to, že je nyní premiérem, byť v demisi, přestože je pravomocně uznaným agentem, může vděčit jen tomu služebnímu zákonu, který mu nyní tak vadí.


Šéf sněmovny Vondráček: Protikorupční boj by si zasloužil přestávku

 Šéf Sněmovny Radek Vondráček (ANO)


Navíc, když mu ta kvalita státní správy tolik vadí, měl by asi odpovědět na otázku, proč aktivně podpořil největší zvýšení platů státních zaměstnanců v historii Česka, které bude stát daňové poplatníky nějakých 27 miliard korun a na úřadech přibydou i letos další stovky lidí.

A to nemluvíme o prověřené kvalitě personální práce našeho premiéra. Stačí vzpomenout na pár jmen z doby jeho působení na ministerstvu financí. Třeba Lukáš Wagenknecht. Nyní osobní nepřítel neustále se vrtající v nějaké Čapím hnízdě. Nebo Simona Hornochová a Jiří Gregor, kteří tak nějak neunesli styl řízení úřadu a raději šli o dům dál.

Takový Ondřej Závodský vydržel hodně. Ale nakonec ho úroveň vztahů s jinou náměstkyní, příbuzensky pojenou s významným sponzorem ANO, stály místo hned potom, co povýšila na ministryni, byť jenom dočasnou.

EBF24

O personálních masakrech na nižších ministerských úrovních nemluvě. S touto personální politikou nám bude ta státní správa makat jedna báseň. Jen ten zákon musíme vykostit.

Čtěte další komentáře Pavla Párala:

Strach z referenda

Soumrak nad babstapem

Zase ty daně

Tož, vypime si

Když musíš, tak musíš

Čerstvý vzduch

Kupředu leva. Bulharsko do dvou let zavede euro, na rizika nehledí

Chudák zrůda

Presumptivní spolupachatel Zeman

Jak olafnout svoje mouly


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).