Menu Zavřít

Sberbank CZ letos zvýšila zisk na 290 milionů. Pomohl jí rekordní zájem o hypotéky

19. 10. 2017
Autor: čtk

Sberbank CZ za letošní tři čtvrtletí vytvořila zisk po zdanění 290 milionů korun, což meziroční růst o 218 procent. Ke zvýšení zisku přispěl především rekordní zájem o půjčky, hypotéky i růst prodejů pojištění a investic. Ostatní banky výsledky za tři čtvrtletí zatím nezveřejnily.

Rekordně rostou prodeje půjček v segmentu fyzických osob včetně podnikatelů. „Největší meziroční nárůst jsme dosáhli u hypotéčních úvěrů, jejichž nové objemy vzrostly o 52 procent. Prodeje spotřebitelských úvěrů a úvěrů pro podnikatele meziročně rostou o deset procent,“ uvedl generální ředitel banky Vladimír Šolc.

U firemních zákazníků k výsledkům přispěl především mimořádný objem devizových operací. Sberbank CZ se v uplynulých měsících roku rovněž podílela na několika významných syndikovaných úvěrech a byla aktivní v exportním, obchodním a realitním financování.


Uvažujete o hypotéce? Spočítejte si její výši v kalkulačce

ilustrační foto


Celkové provozní náklady proti loňskému roku klesly o 1,3 procenta na 1,096 miliardy Kč. Na podobné úrovni v porovnání s loňským rokem byly i opravné položky.

BRAND24

Sberbank CZ, do února 2013 Volksbank CZ, působí na českém trhu od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG s jediným akcionářem Sberbank Rusko (Sberbank of Russia).

Přečtěte si také:

Záruky za půl miliardy. Exportní banka se zaměřila na podporu malých podniků

Ceny domů a bytů se v Česku zvýšily o 13,3 procenta. V EU rostou nejrychleji

ECB bojuje se špatnými úvěry. Banky budou muset navýšit rezervy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).