Menu Zavřít

Slovenský miliardář Rattaj ovládne Ještěd. Liberec mu ho pronajme na 10 let

30. 11. 2017
Autor: Profimedia.cz

Pro pronájem slovenské skupině libereckého skiareálu hlasovalo 70 procent zastupitelů.

Slovenská společnost Tatry Mountain Resorts (TMR) rozšíří své podnikatelské aktivity o provozování lyžařského střediska Ještěd. Rozhodli o tom zastupitelé města Liberce na svém dnešním zasedání. Po více než dvouhodinové diskuzi hlasovalo pro pronájem a pacht 27 zastupitelů z 38 přítomných zastupitelů. Tři byli proti, sedm se zdrželo a jeden zákonodárce nehlasoval. „Jsem rád, že se zastupitelé rozhodli pro naši vizi dlouhodobého rozvoje Ještědu. V polovině prosince bychom měli převzít areál a hned se pustíme do práce,“ řekl serveru Euro.cz největší akcionář TMR Igor Rattaj.

 Igor Rattaj na jednání zastupitelstva Šéf TMR Igor Rattaj v obležení novinářů těsně po hlasování libereckého zastupitelstva

Na významné investice nebude před nadcházející zimou čas, přesto chce ve skiareálu nad Libercem investovat více než 600 milionů korun - mimo jiné chce vybudovat novou páteřní sjezdovku Skalka, dvě modré tratě pro rodiny s dětmi a další sjezdovky rozšířit. Investovat chce také do nových lanovek, plánuje i šestisedačku. Sjezdovky by měly sloužit i pro večerní lyžování, dnes je osvětlená jediná. Vylepšit se musí i zasněžování. V současnosti je potřeba k vysněžení areálu 14 dnů, cílem TMR je pět dnů. Vybudovat proto chce i dvě nové retenční nádrže.

TMR získá ještědský skiareál na desetiletý pronájem s následnou 10letou opcí. Původně se uvažovalo o době pronájmu 25 let, ale Starostové pro Liberecký kraj (SLK) těsně před zastupitelstvem vyjednali pro město lepší podmínky, tedy zkrácení původní nájemní doby, při zachování ekonomických východ (milionové roční nájemné a dalších 4,2 milionů v plnění pro sportovce).

BRAND24

Přečtěte si: Jak narostly ceny skipasů pro sezonu 2017/2018?

 ilustrační foto

Dále čtěte:

Jak se vydělává na českých horách? Krakonošovi novodobí lyžníci: na českých horách se točí miliardy

V Krušných horách propojují skiareály


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).