Menu Zavřít

Nejpopulárnějším českým eshopem je Onlineshop

23. 3. 2018
Autor: CC0 via Pixabay

Příběh internetového obchodu s názvem Onlineshop.cz se začal odvíjet v roce 1991, kdy rodiče Martina Dvorského otevřeli v Jilemnici kamenný obchod. Před deseti lety pak vznikl Onlineshop, který v soutěži ShopRoku 2017 získal první místo v kategorii Cena popularity.

Onlineshop je ryze česká společnost s českým kapitálem a specializuje se na prodej takzvané bílé elektroniky, tedy třeba praček, sušiček či lednic. Vyhlašovatelem soutěže je tradičně srovnávač Heureka.cz. „Zákazníci letos udělili svým oblíbeným e-shopům rekordní počet hlasů, celkem 138 tisíc. Další důkaz toho, že online nakupování v Česku roste a je o něj zájem – meziročně rostla česká e-commerce vloni o 18 procent,“ řekl Tomáš Braverman, ředitel nákupního rádce Heureka.cz.

Absolutním vítězem v kategorii cena kvality se pak stal e-shop Notino.cz, cenu Heureky získal Mixit.cz. Slavnostní vyhlášení proběhlo ve čtvrtek v holešovickém prostoru Jatka 78. Jak říká jednatel Onlineshopu Martin Dvorský, věřil si letos i na vítězství v dalších kategoriích.

Co pro vás vítězství v ceně popularity znamená?

Je to milé překvapení, ohodnocení práce našeho týmu.

Váš obchod má tradici již od roku 1991. Jak se vyvíjela?

Vše vzniklo na základech kamenného obchodu mých rodičů. Onlineshop.cz jako takový byl založen v roce 2008 a v letošním roce oslaví deset let.

BRAND24

Čím si myslíte, že jste si cenu zasloužili? Svým zákazníkům například spotřebiče i zapojujete, což nebývá obvyklé.

Z těchto důvodů jsme očekávali i vítězství v kategorii kvality. A čím jsme si to zasloužili? Nic jsme nepodcenili, hlasování jsme podporovali aktivním promem u našich i nových potencionálních zákazníků a potvrdilo se, že je to správná cesta.

Máte v současnosti tři sklady. V Praze, Semilech a Vrchlabí. Je to konečný stav?

Výrobků skladem máme skoro 50 tisíc. Vloni vznikla ve Vrchlabí centrála firmy, a co se týče plánů, chystáme expanzi do krajských měst. Ale nerad bych prozrazoval detaily.

Výsledky ShopRoku 2017
Absolutní vítěz ceny popularity ONLINESHOP.cz
Elektro ONLINESHOP.cz
Obchodní domy Mall.cz
Krása a zdraví ProdejParfemu.cz
Móda a doplňky Astratex.cz
Výpočetní a telekomunikační technika CZC.cz
Dům a zahrada Mountfield
Dětské zboží feedo.cz
Bydlení a design Online koupelny
Erotické zboží Růžový slon.cz
Hobby Kytary.cz
Zábava a volný čas MegaKnihy.cz
Auto-moto MotoZem
Sport a fitness F-sport

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).