Menu Zavřít

Čínský Tencent dotírá na Facebook. Jeho tržní hodnota přesáhla 500 miliard dolarů

20. 11. 2017
Autor: Profimedia.cz

Největší čínská internetová společnost Tencent Holdings se jako první čínská technologická společnost připojila k elitnímu světovému klubu, když její tržní hodnota překročila hranici 500 miliard dolarů a stanula na 511 miliardách dolarů (přes 11 bilionů korun), jen krok za Facebookem s 522 miliardami.

Společnost Tencent je čínskou verzí Twitteru a Facebooku, více než polovina z 980 milionů uživatelů její platformy WeChat s ní stráví každý den více než 90 minut.

Akcie čínské internetové jedničky dnes vzrostly o více než čtyři procenta a její tržní kapitalizace dosáhla 511 miliard dolarů. Ke zpevnění akcií Tencentu v posledních týdnech pomohl zejména úspěch její firmy China Literature Ltd, která je zaměřena na e-knihy, a také jejího internetového vyhledávače. Ve třetím čtvrtletí zvýšila provozní zisk o 57 procent na v přepočtu 3,43 miliardy dolarů.

Tencent je známý hlavně díky své mobilní aplikaci WeChat, investuje však do mnoha sektorů, včetně hazardních her, zábavy, cloudových služeb nebo internetového finančnictví. V Číně je jedním z největších investorů. Odhaduje se, že v uplynulém desetiletí podpořil téměř 500 společností.

BRAND24

Sociální sítě, filmy, kasina. Co všechno je v Číně zakázano?

 Problémy s cenzurou má v Číně i Google

Dále čtěte:

Facebook spouští novou službu Jobs. Chce být největším personalistou na světě

Raketový růst. Facebook zvýšil díky mobilní reklamě zisk o 79 procent


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).