Menu Zavřít

Číňané postaví u Prahy celoevropské centrum pro čínské e-shopy

16. 7. 2018
Autor: P3

Čínská společnost Huajie vytváří v Pavlově u Prahy logistickou základnu pro internetové obchody z Číny. Firma si na západním okraji metropole pronajala 25.000 metrů čtverečních skladů, které postavila developerská skupina Panattoni, uvedl dnes server E15.

„Hala společnosti Huajie je nejvýznamnějším developmentem v Česku, který se nám podařilo v tomto pololetí dokončit,“ uvedl generální ředitel Panattoni pro Česko a Slovensko Pavel Sovička. Halu přitom developer začal stavět spekulativně, tedy bez předem zajištěného nájemce. Nájem byl podepsán až během výstavby, píše E15.cz.

Lokalita u Pavlova nazvaná Panattoni Park Prague Airport II leží poblíž pražského letiště, přímo u karlovarské dálnice D6. V místě je přitom prostor ještě pro další průmyslovou výstavbu. Dokončovanou budovu společnosti Huajie plánuje Panattoni rozšířit podle informací serveru o dalších 41.000 metrů čtverečních ve dvou skladových halách. Také v tomto případě začne developer stavět spekulativně.

Jen kousek od centra společnosti Huajie již stojí jiné skladové centrum čínské společnosti 4PX Express, která v prostorách developera VGP zajišťuje logistiku pro internetového obra Alibaba.

BRAND24

V roce 2016 bylo u Pavlova otevřeno také centrum logistické společnosti DSV, následovala stavba dalších hal. Středočeský Pavlov se stal domovem i dalších logistických firem, které z lokality nepříliš vzdálené od Letiště Václava Havla zásobují Evropu. E-commerce Europe, což je sdružení 75.000 evropských e-shopů, zásobuje z Pavlova zákazníky svých členů ve střední Evropě. Do stejné lokality soustředila své operace rovněž jedna z největších světových logistických firem Panalpina.

V nedaleké Dobrovízi nechala Panattoni Europe, největší evropský developer, postavit také distribuční centrum pro americkou společnost Amazon.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).