Menu Zavřít

Češi dají práci Američanům. Okin BPS zakládá americké ústředí v Texasu

31. 10. 2018
Autor: Profimedia.cz

Informačně-technologická firma Okin BPS vytvoří v San Antoniu přes 1400 pracovních míst a zainvestuje 23 milionů dolarů (521 milionů korun). „Pro San Antonio je to velká věc, ale půjdu ještě dál a řeknu, že to ukazuje naši kompetitivní povahu jako globálního města,“ nešetřila nadšením při ohlašování investice Jenna Saucedo-Herreraová, šéfka tamní Nadace ekonomického rozvoje.

Česká firma, jež si místo vybrala po dvouletém hledání, navíc v texaském městě nevytvoří žádná nízkonákladová pracovní místa. Víc než polovina zaměstnanců bude dostávat přes 50 tisíc dolarů ročně, což je výrazně nad americkým průměrem. Budou to pozice v oblastech, jako jsou lidské zdroje, technické profese či účetnictví. „Nebojte. Z Česka pošleme jen dva až tři lidi,“ uvedl majoritní akcionář Okin BPS Michal Jelínek, „naše podnikání bude hodně lokální“.

Okin nyní se San Antoniem jedná o daňových úlevách a pobídkách a přispět by firmě měl i stát Texas, který se zavázal poskytnout dotace ve výši 6,6 milionu dolarů z Texaského podnikatelského fondu.

Texaský republikánský guvernér Greg Abbott, který nyní usiluje o znovuzvolení, uvedl, že mezi největší lákadla státu patří nízké daně a malá administrativní zátěž pro firmy.

Okin BPS poskytuje služby na míru v oblasti podnikových procesů, jako je podpora obchodní sítě, vytváření technických řešení a cenových nabídek či zajišťování technické podpory a vícejazyčné zákaznické podpory. Do firmy loni vstoupil miliardář Tomáš Němec. Prostřednictvím své ConsilTech koupil 30procentní podíl ve společnosti Okin Business Process Services. Nový kapitál firmě pomohl v rozvoji a pronikání na nové trhy.

Kuřácký koutek Daniela Deyla:

Co je na světě špatně ve dvou grafech

Kuřácký koutek Daniela Deyla

Čtěte také:

Evropa v technologiích zaostává za USA i Čínou. Kde je Gigant.eu?

BRAND24

Příští recese v USA? V roce 2020, tvrdí ekonomové

Úprk bankéřů z Londýna se zadrhává. Do Prahy se nechystá nikdo

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).