Menu Zavřít

Severočeši.cz si znovu stěžují. Napadli senátní volby na Mostecku

24. 10. 2016
Autor: ČTK

Hnutí Severočeši.cz dnes podalo k Nejvyššímu správnímu soudu stížnost na senátní volby na Mostecku. Lidé v okrese vybrali dosavadní senátorku Alenu Dernerovou.

Hnutí je rozděleno na dvě křídla. Místopředsedkyně tohoto hnutí Hana Jeníčková žádala před volbami odvolání kandidatury Aleny Dernerové, mostecký magistrát ale k její žádosti nepřihlédl a Dernerová zvítězila. „Mostecký magistrát nejednal v souladu se zákonem, když požadavek odmítl,“ řekl už dříve člen hnutí Luboš Pitín.

Dernerová se ve druhém kole o křeslo v Senátu utkala s bývalým hokejistou Jiřím Šlégrem, který se jako kandidát ČSSD pokusil vrátit do politiky.

Výsledky druhého kola senátních voleb

Výsledky senátních voleb 2016

Foto: ČTK

Stížnost na senátní volby na Mostecku podal už minulý týden také bývalý senátor za Mostecko Vlastimil Balín.

Volební senát se znovu sejde 2. listopadu, kdy už bude jasné, kolik přípustných a včasných stížnosti na senátní volby obdržel.

Křídlo Severočechů reprezentované Jeníčkovou či Pitínem krátce před volbami odvolalo celou kandidátku hnutí pro krajské volby. Odvolaní kandidáti už podali stížnost k ústeckému krajskému soudu. Právě s ohledem na rozhodování soudu ohledně platnosti krajských voleb zatím KSČM, která skončila druhá za ANO, vyčkává s dojednáváním koalice.


Dále čtěte:

Severočeši.cz žádají opakování voleb v Ústeckém kraji

Letošní senátní volby provází nízká účast.

BRAND24

Vítězem senátních voleb jsou lidovci. Pro ČSSD a ANO znamenaly prohru

Zeman zpochybnil smysl Senátu. Protestují Štěch i Sobotka


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).