Menu Zavřít

Indie bude rozdávat turistům SIM karty zdarma

6. 9. 2016
Autor: CC BY SA 2.0: b k via Flickr.com

Návštěvníci Indie budou hned po příjezdu do země dostávat zdarma SIM karty. Dosud bylo mobilní volání z Indie pro cizince velice problematické a možné jen po podstoupení byrokratického martyria.

Podle zavedené praxe bylo získání funkční SIM karty v Indii sledem několika úřednických úkonů. Žadatel musel předložit dvě pasové fotografie, fotokopie indického víza a dokladu adresy trvalého bydliště a navrch průkazný materiál dokládající přechodnou adresu v Indii.

Po schválení prvotního procesu si mohl kýženou SIM kartu pořídit, následně však musel čekat až čtyřiadvacet hodin na její aktivaci. Ta byla prováděna potvrzovacím hovorem, který kontroloval správnost všech uvedených údajů.

S takovým procesem, který nutil návštěvníky využívat telefonní budky, je konec. Podle ministra cestovního ruchu Maheshe Sharmy byl schválen projekt „uvítacího balíčku“, který kromě měsíční SIM karty s přednastaveným limitem minut a dat bude obsahovat například mapy. Dostanou jej turisté, kteří do Indie přicestují na elektronická víza.

Přijde turistický boom?

„Vedli jsme několik jednání s ministerstvem vnitra, které konečně náš návrh schválilo. Teď bude nějakou dobu trvat, než vše nastartujeme,“ říká Sharma s tím, že by projekt mohl být spuštěn 27. září, kdy se slaví Světový den cestovního ruchu.

Indové doufají, že rozdávání SIM karet zdarma by na podporu turismu mohlo mít podobný vliv jako zavedení elektronických víz z roku 2014. Faktem je, že počet návštěvníků Indie neustále přibývá. Před pěti lety jich do druhé nejlidnatější země světa zavítalo 6,3 milionu, loni už to bylo přes osm milionů. Příjmy z turismu tvoří až šest procent hrubého domácího produktu Indie.


Dále čtěte:

BRAND24

Cestovní kancelář Válka, smrt a utrpení

Nejlepší trhy pro maloobchod? Čína a Indie


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).