Menu Zavřít

Řetězec Siko koupelny letos investuje půl miliardy. Otevře nové pobočky

24. 1. 2017
Autor: siko.cz

Síť prodejen koupelnového vybavení má letos v plánu investice ve výši téměř půl miliardy korun. Hodlá rozšířit sklady a otevřít nové pobočky.

Pražská firma, která nyní provozuje 42 prodejen, plánuje další rozšíření prodejní sítě. Letos otevře dvě nebo tři nové prodejny.

„Na letošní rok máme naplánovány investice za téměř půl miliardy korun. Investujeme zejména do revitalizace poboček a rozšíření skladových kapacit. Na centrále v Čimelicích navíc letos dokončíme poslední etapu přestavby skladů tak, abychom měli celkem zhruba 25 tisíc metrů skladů s výškou 15 metrů,“ říká pro Euro.cz marketingová manažérka firmy Lenka Lehečková.

Jak doplňuje, Siko plánuje také výstavbu nové administrativní budovy o rozloze 2400 metrů čtverečních pro centrálu společnosti, včetně nové prodejny.

Mimo Česka společnost rozšiřuje působnost zejména na Slovensku. Nově se však dívá také po možnostech rozšíření do Maďarska. „Uvažujeme o maďarském trhu. Nikoliv však příští rok, ale v řádu několika příštích let. Nicméně v Česku i na Slovensku je stále mnoho výzev a příležitostí, které chceme využít a vytěžit,“ pokračuje Lehečková.

Siko koupelny & kuchyně je co do počtu zastoupení největším prodejcem kompletního koupelnového vybavení na českém a slovenském trhu. Společnost provozuje největší koupelnové centrum v Česku - na pražském Zličíně. Nově firma rozšířila sortiment o kuchyně a interiérové dveře.

BRAND24

V roce 2016 firma dosáhla tržby ve výši 3,2 miliardy korun, což je zhruba 10procentní meziroční nárůst. Ještě v roce 2010 firma dosahovala tržby ve výši dvou miliard korun.

Čtěte také:

Kika měla loni v Česku tržby za 1,7 miliardy. Zisk klesl na 20 milionů

IKEA prodá nákupní parky kolem obchodů

Slovenský obchod roku: trenčínské centrum Laugaricio mění majitele


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).