Menu Zavřít

Slovenský obchod roku: trenčínské centrum Laugaricio mění majitele

22. 12. 2016
Autor: laugaricio.com

Slovenský investor IAD Investments prostřednictvím svého podílového fondu Prvý realitný fond kupuje obchodní centrum Laugaricio v Trenčíně. Prodávajícím je privátní fond Mint Investments.

Podle správcovské společnosti Cushman & Wakefield, která prodej zprostředkovala, jde o letošní největší transakci na slovenském realitním trhu.

„Po nákupu administrativních budov představuje akvizice OC Laugaricio naši první transakci v retailovém segmentu,“ říká v tiskovém prohlášení Marián Fridrich, transakční manažer ve společnosti IAD Investments. Dodává, že transakci za nezveřejněnou částku pokryly banky Slovenská spořitelna a Komerční banka.

Kupující fond zastupovala skupina českých poradenských společností MiddleCap Partners a právní kancelář Havel, Holásek & Partners. Nemovitost koncem loňského roku odkoupil a dosud spravoval privátní fond Mint Investments.

Kupní smlouvu podepsaly obě strany začátkem týdne. Laugaricio zahrnuje více než 26 tisíc metrů čtverečních a 120 obchodů. Jak uvádí prodávající, dalších 15 tisíc metrů čtverečních může využít pro rozšíření prodejních prostorů.

OC Laugaricio bylo otevřeno v roce 2009 a je dominantním obchodním centrem svého regionu. Do 30 minut se do něj může dostat zhruba 250 tisíc obyvatel.

BRAND24

Původní majitel a správce Mint Investments zůstane v roli správce i po změně majitele. „U tohoto projektu stojíme od jeho počátků, jsme proto rádi, že se budeme podílet i na jeho dalším rozvoji a případném rozšíření, což ještě upevní pozici obchodního centra v regionu,“ říká Radim Bajgar, partner ve společnosti Mint Investments.

Čtěte také:

Krúpův fond koupil kanceláře v centru Prahy

Český realitní fond ZFP koupil budovu v Budapešti

NEPI a Rockcastle se spojují v realitního obra


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).