Menu Zavřít

GE se i přes nižší tržby vrátila k zisku

21. 4. 2017
Autor: Tomáš Novák/Euro

Největší americký průmyslový konglomerát General Electric (GE) se v 1. čtvrtletí vrátil k zisku. Ten činil 653 milionů dolarů (16,4 miliardy Kč), neboli sedm centů na akcii. Tržby o jedno procento klesly na 27,7 miliardy, sdělila dnes firma. Zisk i tržby přitom překonaly odhady analytiků, uvádí agentura Reuters.

Nad očekávání se dařilo letecké divizi a zpomalil se propad ropné a plynové divize. Sekci obnovitelných zdrojů, která vyrábí i větrné turbíny, rostly tržby o 22 procent. 0 17 procent si polepšil nejdůležitější průmyslový segment firmy, který vyrábí turbíny pro jaderné elektrárny. Méně úspěšná byla divize energetických přípojek. Firma přitom tradičně realizuje většinu obchodů ne na začátku, ale až v dalším průběhu roku,

GE se v říjnu dohodl, že sloučí své aktivity v ropném a plynárenském sektoru se společností Baker Hughes. Podle vyjádření šéfa Jeffa Immelta by obchod měl být završen do poloviny letošního roku. Spojením vznikne druhý největší poskytovatel služeb pro ropná pole na světě.

Vývoj akcií General Electric v posledním měsíci:

General Electric Chart

BRAND24


O společnosti GE dále čtěte:

GE posiluje v 3D tisku. Kupuje německý Concept Laser

Podepsáno: GE postaví v Česku továrnu na motory, investuje miliardy

Vláda podepíše s GE investiční smlouvu za 9,5 miliardy

 General Electric


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).