Menu Zavřít

Po devíti letech: Česko bude v roce 2024 hostit hokejový šampionát

24. 5. 2019
Autor: čtk

Hokejové mistrovství světa v roce 2024 se uskuteční v České republice, dějišti budou Praha a Ostrava. O rok dříve se bude hrát světový šampionát v Rusku v Petrohradu a v roce 2025 se uskuteční ve Švédsku a Dánsku. Potvrdil to kongres Mezinárodní hokejové federace v dějišti probíhajícího šampionátu v Bratislavě.

Do České republiky se vrátí vrcholný turnaj po devíti letech. Naposledy jej uspořádala v roce 2015 rovněž v Praze a Ostravě a šampionát tehdy vytvořil rekord v návštěvnosti s 741 690 diváky. Na českém území se světová elita představí pojedenácté v historii.

Na tomto scénáři rozdělení se dohodli zástupci České republiky, Ruska a Švédska více než před rokem a po zářijovém pololetním kongresu na Maltě bylo jasné, že by to měl kongres v Bratislavě už jen formálně potvrdit.

Koupíte si lístky na mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě?

Samostatná Česká republika bude hostit světový šampionát potřetí. I v roce 2004 se hrálo shodně v Praze a Ostravě. S oběma městy kandidoval Český hokej i pro rok 2024, hovořilo se ale i o další variantě.


Přečtěte si: Hokejové mistrovství vyjde na 18 milionů eur. Na Slovensku může být na dlouhou dobu naposledy


„Nezakrývám, že je tu určitá snaha v Brně postavit novou halu s poměrně značnou kapacitou. Ovšem s touto informací se dá v současné době těžko pracovat, protože není ani kopnuto do země. Nicméně nevylučuju situaci, že kdyby k tomu došlo, tak budeme jednat jednak Český svaz ledního hokeje mezi sebou a jednak s Mezinárodní hokejovou federací, kde mistrovství uspořádáme,“ řekl generální sekretář Českého hokeje Martin Urban před kongresem.

BRAND24

Dosud byla schválena pořadatelství šampionátů do roku 2022. Příští rok budou hostit MS švýcarská města Curych a Lausanne, v roce 2021 se turnaj uskuteční v běloruském Minsku a lotyšské metropoli Rize a o rok později ve Finsku v Helsinkách a Tampere.

Čtěte také:

Dresy národní hokejové reprezentace: v jakých se "mstila" za okupaci a které oblékla, když ovládla Nagano?

Nejslavnější okamžiky českého hokejového nároďáku na mistrovství světa

MS v hokeji 2019: Top 10 nejlépe placených hokejistů

Chcete mít ze svého dítěte dalšího Jágra či Voráčka? Na začátku budete muset sáhnout hluboko do kapsy

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).