Menu Zavřít

Personální změny na ministerstvech: na vnitru končí náměstkyně Pálková, na financích Závodský

15. 12. 2017
Autor: Petr Horník / Právo / Profimedia

Na ministerstvu vnitra skončí jako náměstkyně Monika Pálková, z pozice náměstka ministryně financí odejde náměstek Ondřej Závodský. Uvedl to dnes web Neovlivní.cz. Oba ministerští náměstci jsou členy KDU-ČSL, která byla v koaliční vládě v uplynulém volebním období.

„Několik minut po nástupu paní ministryně mi bylo řečeno, že je zájem od 1. ledna moji sekci zrušit,“ řekl Závodský. Celou věc ale musí podle něj schválit vláda, jeho působení na MF spadá pod služební zákon. „Jsem zvědavý, jak celá věc dopadne,“ dodal. Závodský na ministerstvo přišel za působení Andreje Babiše (ANO), na starost měl oblast hazardu.


Babiš si vybral svou pravou ruku pro vědu: exministryni Kopicovou

Miroslava Kopicová

BRAND24


„Bylo mi řečeno, že končím. Blíže bych se k tomu ale v tuto chvíli nevyjadřovala. Ještě jsem nemluvila s panem ministrem,“ sdělila webu Neovlivní.cz. Pálková, která je také pod služebním zákonem. Na ministerstvu působí od roku 2007. Jako náměstkyně měla na starost řízení sekce sociálního a zdravotnického zabezpečení, bezpečnostního výzkumu a projektového řízení.

Podle zdrojů z úřadu má nový ministr vnitra Lubomír Metnar v těchto dnech naplánované schůzky se všemi vysokými představiteli ministerstva a dalších institucí, kde by se měli podřízení dozvědět podrobnosti o jeho plánech. Tiskové oddělení ministerstva dnes uvedloo, že se Metnar podrobně seznamuje s uspořádáním resortu a na základě toho připravuje úpravu organizačního řádu a rozhoduje o systémovém zařazení jednotlivých odborů. „Jakékoli chystané úpravy však budou řešit nutné zefektivnění fungování úřadu, nikoli primárně personální otázku,“ uvedl ve vyjádření tiskový odbor.

Vše podstatné o povolebním vývoji čtěte v rubrice Volby 2017:

Sněmovna schválila základní údaje rozpočtu. Schodek klesne na 50 miliard

Vláda odborníků

Vyřízeno k dennímu pořádku

Jaké ohrožení demokracie?


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).