Menu Zavřít

Minulý týden ukázal, proč ČSSD prohraje volby

6. 2. 2017
Autor: Euro

Nenechte se mýlit, zdání klame. Minulý týden na první pohled moc nepřál vicepremiérovi a šéfovi ANO Andreji Babišovi, přestože ho poslední průzkum STEM stvrdil v čele politické popularity. V médiích stále doutnala kauza s jeho nákupem dluhopisů Agrofertu a za pravdu mu úplně nedala ani poslanecká komise k reorganizaci policie.

Dobrá šance na pár bodů pro Bohuslava Sobotku, premiéra a šéfa ČSSD, jejíž preference se nebezpečně opakovaně blíží polovině těch hnutí ANO, řekli byste? Omyl. Sobotka nejdřív Babiše vyzval, ať prokáže kvůli nákupu dluhopisů své minulé příjmy. Načež se v rozhovoru pro Seznam.cz trochu moc rozpovídal o tom, jak je jihočeský hejtman Jiří Zimola „loutkou“ nejen Babiše, ale i prezidenta Miloše Zemana.

Mám nutkavé podezření, že to Sobotkovi radí Zeman s Babišem. To fakt v Lidovém domě pořád nepochopili, že druhého nejbohatšího Čecha nikdy nezničí jeho vlastními zbraněmi? Málokdo z Čechů vůbec tuší, co to jsou firemní dluhopisy a jak fungují nebo se daní; a klidně někdo může za Sobotku napsat na Facebook, že „Babiš dokonale ojebal“ stát. Každý ale dobře rozumí tomu, když si politik žije nad poměry z jeho daní, jak teď vidí i francouzský prezidentský kandidát Fillon.

Copak v ČSSD nemají aspoň Českou televizi, aby viděli, jak se stal prezidentem Donald Trump, když už tam dodnes skoro nikdo nemluví anglicky? A jak jeho daňová přiznání a podobná kauza jako ta Babišova zajímala jen politickou konkurenci? Zeman se musel třást stařeckou samolibostí a škodolibostí, když záhy nejen Sobotku vyzval, ať doloží své minulé příjmy i on.


Průzkum: Volby by vyhrálo ANO, jeho náskok na ČSSD se ale snižuje

 Předseda hnutí ANO Andrej Babiš na tiskové konferenci ve volebním centru hnutí ANO v Praze, kde 11. října sledoval výsledky komunálních a senátních voleb.

Načež Babiš logicky přidal Sobotkovu koupi bytu za sedm milionů korun, jejíž finanční zdůvodnění nápadně připomíná slavnou veřejnou finanční rozvahu Jiřího Paroubka, jemuž taky moc neseděly příjmy a výdaje. Jestli Sobotka pořád nechápe, že takhle politicky nikdy nezničí miliardáře, zatímco sebe znovu protáhne kýblem špíny, pak by měl spíš než k volbám stejně jako Zdeněk Škromach radši zamířit na pracák.

Sobotka by měl být vlastně rád, když ho prezident, Zimola a spol. nechají žít. A zvlášť když po usmíření s populárním Zemanem volá i druhý muž ČSSD, ministr vnitra a stejně jako Zimola hradní pučista Milan Chovanec, jenž jako správný vnitrák vždy číhá zezadu. Není: zbytečně vystřelí po populárním prezidentovi i jednom z posledních hejtmanů ČSSD, který je ještě schopný vyhrát volby.

CIF24

A ještě k poslanecké komisi k reorganizaci policie. I díky mnohým poslancům Sněmovně nevěří ani třetina lidí, víc jich věří i prodejcům na předváděcích akcích. Babiš ji v rámci svého protestu proti zavedeným politickým pořádkům nazval kecárnou a teď přidal i „šaškárnu“. Takže když pak její šéf za ČSSD Jan Hamáček nechá odhlasovat, aby se za to Babiš omluvil, zdržel se radši hlasování i předseda zmíněné komise Pavel Blažek z ODS. I jemu došlo, kdo je tady pro většinu lidí šaškem.

Přečtěte si další komentáře autora:

Sobotka sjednocuje ČSSD. Ve strachu z voleb

Dostane Kalousek šanci, aby konečně odešel z politiky?

Jste neschopní a utekla vám žena? Hoďte to na elity

Vnitro nás má za pitomce. Takže nám rozdá na obranu pistole

Země feťáků. Sobotka nás vyléčí svými dávkami


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).