Menu Zavřít

Chceme sloužit vlasti! Armádu překvapil zájem dětí o studium vojenské střední školy

14. 2. 2019
Autor: Martin Siebert /Euro

Vypadá to, že letos v září se konečně rozjede vojenský obor na integrované střední škole v Sokolově. Armádě se přihlásilo víc dětí, než čekala.

„Vojenská střední v Sokolově s novým super oborem,“ stojí v záložce stránky na webu ministerstva obrany. Zájemci se tu dozví všechny podrobnosti o novém vojenském oboru strojírenství se specializací na letištní techniku. K tomu, aby po loňském neúspěchu resort třídu otevřel, hledal minimálně patnáct žáků. Což se podařilo.

„Na rekrutační pracoviště se do 2. února obrátilo 23 vážných zájemců o studium, kteří tímto okamžikem zahájili proces výběru,“ potvrzuje Jana Zechmeisterová, mluvčí ministerstva. Právě první únorová sobota byla nejzazším termínem, kdy mohli rodiče registrovat budoucí vojenské středoškoláky u armády.

I když děti budou muset kromě dubnových přijímaček projít i zdravotními a fyzickými testy, zdá se, že nepříjemná situace z loňska se už opakovat nebude. Tehdy ministerstvo obrany nejdřív s karlovarským hejtmanstvím oznámilo vznik vojenského oboru Elektrotechnik na sokolovské integrované průmyslovce, jenže přihlásilo se jen sedm zájemců a pouze dva z nich prošli přijímačkami. Obrana pak raději celý plán odpískala a nevypsala ani druhé kolo přijímacího řízení.

 Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov

Přečtěte si:

EBF24

Metnar úřadoval: vojenské hotely jsou bez šéfa

 Ministr obrany Lubomír Metnar

Přečtěte si také:

Obří zakázka na 210 obrněnců bobtná. Vojáci chtějí dalších 36 vozidel

Komplikace pro vojenské nákupy? Náměstek pro vyzbrojování Koštoval skončil

Komentář: Utrpení mladého Koštovala

Tak jde čas s hnutím ANO. Armáda na izraelské radary čeká už dva roky

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).