Menu Zavřít

Vyděržaj, pianěr Pavel

3. 12. 2018
Autor: Euro

Snad generál Petr Pavel zůstane po odchodu z vojska aktivní co nejdéle. Z infarktových stavů, které vyvolává u proruských trollů a zmatených nacionalistů, má člověk až škodolibou radost.

Od té doby, co z Česka totálně vymizela politická satira, musí člověk improvizovat a hledat, pokud se chce nad současným děním alespoň trošku pobavit. V poslední době se ale jedna taková pokladnice zábavy objevila. Otevře se pokaždé, když veřejně promluví Petr Pavel, bývalý náčelník generálního štábu a šéf Vojenského výboru NATO.

Jako nejvýše postavený voják Severoatlantické aliance měl poslední tři roky (od června 2015 do června 2018) přístup ke špičkovým zpravodajským informacím. A téměř hlavní náplní jeho práce bylo Rusko a chování Moskvy směrem k Evropě.

Pokud se tak má nyní někdo vyjadřovat k politice Vladimira Putina a analyzovat či hodnotit jeho kroky, logicky je to právě Petr Pavel. Málokdo z Česku měl až donedávna na stole zpravodajské zjištění takové úrovně. Přesto – nebo možná právě proto – vyvolávají jeho vyjádření obrovský ohlas mezi rusofily.


Přečtěte si:

Generál Pavel se loučí: „Pozor na Čínu!“

Generál Pavel k dostavbě Dukovan a Temelína: Nesvěřujme dostavbu jaderných bloků Rusům

Česká armáda? Jde správným směrem, ale pomalu, říká Petr Pavel


A palce nahoru rozhodně nedávají. Směšné a ulítlé reakce trollů Pavla většinou napadají či rovnou urážejí. Zkrátka se velice zřetelně ukazuje, jak Petr Pavel a jeho slova nejsou ruské propagandě po chuti. Přitom podezírat Petra Pavla z fanatismu nebo označovat jej za zastánce myšlenky na izolaci Ruska, prostě nejde. Velmi často připomíná, že s Ruskem je třeba komunikovat a předvídat jeho další kroky.

CONTENT24

Proto nezbývá než si přát, aby Petr Pavel i po odchodu z vojska zůstal aktivní a svými výroky zlobil zmatené nacionalisty. Možná nás ale vrchol proruské estrády teprve čeká. Pokud Petr Pavel jednou oznámí vstup do politiky.

Přečtěte si další komentáře autora:

Česká válka v Koreji

Nejzbytečnější jednání roku

Příliš růžové zprávy z Bangkoku

Dvě procenta armádě? Leda tak v pohádce

Laskavá facka Zaorálkovi

Umaštěný úspěch v Afghánistánu

Vylétl z Aera nový albatros? K tomu je daleko

Jestli se paní Karla rozzlobí, bude zlá

Vrchol Dnů NATO? Koncert pravých Ramsteinů v kostele

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).