Menu Zavřít

Audi, BMW a MAN upraví statisíce naftových vozů. Cílem je snížení emisí

28. 6. 2017
Autor: Profimedia.cz

Německé automobilky BMW, Audi a MAN uzavřely se spolkovou zemí Bavorsko dohodu ohledně snižování emisí naftových motorů. Firmy BMW a Audi v rámci této dohody provedou technické úpravy u statisíců naftových vozů v Německu. Informovala o tom dnes místní média.

Bavorská ministryně hospodářství Ilse Aignerová uvedla, že automobilky Audi a BMW upraví polovinu svých naftových vozů podléhajících normě Euro 5 a registrovaných v Německu. V případě BMW je podle údajů firmy registrováno v Německu zhruba 700 000 vozů podléhajících normě Euro 5, z nichž by mohlo být upraveno nejméně 350 000. Automobilka Audi zatím žádná čísla neposkytla, poznamenala agentura DPA.

Úprava naftových vozů Audi a BMW by měla zahrnovat aktualizaci softwaru pro řízení motoru. Agentura Reuters již začátkem týdne s odvoláním na své zdroje uvedla, že německá vláda jedná s automobilovým průmyslem o aktualizaci softwaru pro řízení motoru až u 12 milionů naftových vozů.


Přečtěte si o zastřené budoucnosti konvenčních motorů:

Velmoc elektromobility. V Norsku po roce 2025 „vymřou“ spalovací motory

Elektromobil v Norsku vytlačuje spalovací motory. Ilustrační foto.


Automobilky BMW, Audi a MAN sídlí v Bavorsku. Audi a BMW vyrábějí luxusní osobní automobily, zatímco MAN je producentem nákladních vozů. Bavorsko v rámci dohody o snižování emisí plánuje nákupní pobídky, které by měly přimět majitele starších naftových aut k přechodu k novějším vozům s nižší spotřebou.

BRAND24

Emise naftových motorů se dostaly do centra pozornosti v září 2015, kdy německý koncern Volkswagen v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku. Skandál se týká rovněž asi 1,2 milionu vozů Škoda Auto.

Související články:

Jak se vyvíjí podíl dieselů v Evropě? Od roku 2011 pomalu klesá

Volkswagen nabídne dodatečnou záruku na auta dotčená aférou dieselgate

VW spouští s čínským partnerem projekt za 17,4 miliardy. Ročně vyrobí sto tisíc elektromobilů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).