Menu Zavřít

VW spouští s čínským partnerem projekt za 17,4 miliardy. Ročně vyrobí sto tisíc elektromobilů

22. 5. 2017
Autor: ČTK

Německá firma Volkswagen a čínská skupina JAC Motor začnou společně vyrábět elektromobily. Podle svého dnešního prohlášení dostaly povolení od čínských regulačních orgánů.

Automobilky v rámci společného projektu za 5,1 miliardy čínských jüanů (17,4 miliardy korun) ročně vyrobí 100 tisíc aut na čistě elektrický pohon. Podle mluvčího firmy Volkswagen ještě musí být doladěny některé administrativní postupy.

Německá automobilka je v Číně největším zahraničním výrobcem aut. Obrat směrem k elektrickým vozům prosazuje čínská vláda. Chce tak bojovat proti silnému znečištění vzduchu smogem v zemi.


O rozvoji elektromobility dále čtěte:

Ujíždí nám vlak. BMW motivuje zaměstnance Muskem i Daimlerem

Elon Musk u vozu Tesla Model S v roce 2011.


Volkswagen již v Číně spolupracuje se skupinami China FAW Group Corp a SAIC Motor Corp. Před časem německá společnost uvedla, že hodlá v Číně do roku 2020 prodávat 400 tisíc „aut na nové energie“, což je kategorie, která zahrnuje vozy na elektřinu a hybridní vozy na benzin a elektřinu.

BRAND24

Chce tak naplnit přísná čínská pravidla týkající se pohonných hmot a emisí. Vozy vyrobené ve spolupráci s JAC Motor půjdou nad rámec tohoto čísla.

Čtěte také:

Společné zásuvky: BMW, Daimler, Ford a Porsche vybudují nabíjecí stanice

Škoda chce do roku 2025 prodávat čtvrtinu aut na elektřinu

70 procent hybridů a elektromobilů. Čína upřesnila ambiciózní kvóty


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).