Menu Zavřít

Stranu zelených v Praze povede předsednická dvojice Konrádová a Mirovský

25. 3. 2017
Autor: Profimedia.cz

Strana zelených v Praze nebude mít jednoho předsedu či předsedkyni, ale předsednický tandem. Do čela zvolili zelení dosavadního předsedu pražské organizace strany Ondřeje Mirovského a dřívější místopředsedkyni Tatianu Konrádovou. Mirovský je také zástupcem starosty Prahy 7 a členem pražského zastupitelstva. Konrádová je členkou zastupitelstva Prahy 5.

Mirovský a Konrádová budou nově v pražské organizaci zelených spolupředsedy. „Naším hlavním úkolem je příprava voleb do Poslanecké sněmovny a voleb do zastupitelstva hlavního města Prahy v roce 2018, kdy chceme obhájit silnou pozici zelených v Praze,“ uvedl po zvolení Mirovský.

„Zároveň se chceme zaměřit na rozvoj členské základny a motivovat naše příznivce a příznivkyně, aby podporovali zelenou politiku prostřednictvím aktivního členství ve Straně zelených“ uvedla Konrádová.


Předvolební vyjednávání začala. Čtěte:

Příprava na klání o sněmovnu: Zelení si vyjednali první partnery

Matěj Stropnický na sjezdu Strany Zelených

BRAND24


Předsednická dvojice se chce věnovat třeba dopravě, zejména podpoře veřejné dopravy, prevenci smogových situací nebo podpoře bezmotorové dopravy v Praze. Podle Konrádové by jedním z hlavních témat zelených mělo být také sociální a dostupné bydlení.

Zelení mají v Praze zastoupení například v radě hlavního města i ve vedení radnic několika městských částí či zástupce v Senátu, zvolené v pražských obvodech.

Dále čtěte:

Zrod stínové vlády i nové logo, sjezd Strany zelených úřadoval

Matěj Stropnický: Budeme vzdorovat dál!


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).