Menu Zavřít

Praha investuje do zimní údržby silnic 600 milionů. Prozatím

2. 11. 2016
Autor: ČTK

Havní město se chystá investovat do zimní údržby komunikací zhruba 600 milionů korun, plán Technické správy komunikací (TSK) v úterý schválili pražští radní. Praha ještě musí dořešit problém solení komunikací, část zastupitelů je totiž proti. Vedení města zároveň rozhodlo poskytnout necelých 50 milionů na opravy silnic.

„Domluvili jsme se, že ustavíme politicko-odbornou skupinu, která se bude problémem solení zabývat,“ řekl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Radní rovněž uložili TSK, aby pravidelně podávala vedení města informace o průběhu údržby.

BRAND24

TSK má ve své správě 2293 z celkem 3963 kilometrů komunikací na území hlavního města. Zimní údržbu provádí ve třech takzvaných pořadích podle důležitosti té které komunikace. TSK rovněž uklízí 306 hektarů chodníků. Kolik přesně bude zimní údržba stát, bude jasné až po skončení zimy. Letošní investice je zatím podobná jako loni.

Kromě zimní údržby radní rozhodli rovněž o investici 49,8 milionů korun na běžnou údržbu a opravy 15 komunikací. Opravy se uskuteční například na několika místech na Jižní spojce, na Průmyslové, Cínovecké nebo Evropské a Karlovarské ulici. Nejvyšší částka půjde na rekonstrukci Málkovské v Praze-Nedvězí, a to celkem 8,9 milionu korun. Zimní údržbu provádí TSK každoročně v období od 1. listopadu do 31. března.

Dále čtěte:

Sníh odklidí hasiči i firmy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).