Menu Zavřít

Atletická hala na Strahově opět slouží sportovcům. Rekonstrukce skončila

8. 12. 2016
Autor: Profimedia.cz

Přetlaková atletická hala na Strahově je po kompletní rekonstrukci a opět slouží sportovcům. Město do oprav pláště, umělého povrchu a zázemí investovalo deset milionů korun. Přetlakové atletické haly jsou na území metropole pouze dvě, druhou ve Stromovce využívají hlavně vrcholoví sportovci.

Plášť haly poničil silný vítr v roce 2002. V hale je dvousetmetrový atletický ovál, který umožňuje pořádání soutěží. Atletický svaz ji získal loni, předtím ji využíval Český svaz tělesné výchovy (ČSTV) a později Česká unie sportu. Nevypořádané majetkové vztahy loni neumožnily atletům požádat město o grant, zastupitelstvo tak schválilo loni v prosinci dotaci mimo grantový systém.

BRAND24

Ve strahovské hale se připravuje především mládež ze všech pražských atletických klubů. Celkem ji využívá 38 atletických klubů, což představuje 6000 aktivních členů a pořádá se v ní řada soutěží.

Hlavní město letos rozdělilo na sport celkem 524 milionů korun a dalších 29 milionů putovalo přímo na projekty spojené s titulem Praha evropské hlavní město sportu 2016.

Další zprávy z Prahy:

Praha 10 rozdělí 15 milionů na sport

Dotační rekord Prahy 10. Rozdělí 32,5 milionu korun neziskovkám


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).