Menu Zavřít

Návrh na nástupce Valachové chce Sobotka do konce května

12. 5. 2017
Autor: čtk

Návrh na jmenování nástupce Kateřiny Valachové (ČSSD) v čele ministerstva školství chce mít premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) připraven do konce května. Ministryni, která podala rezignaci kvůli vyšetřování kauzy dotací ve sportu, poděkoval na jednání širšího vedení strany. Chce s ní jednat o dalších prioritách resortu a předání agendy. Rezignaci Valachová podala k 31. květnu.

„Poděkoval jsme za její rozhodnutí ve prospěch politické kultury, zachovala se odvážným a slušným způsobem,“ zhodnotil Sobotka její postoj. Před jednáním předsednictva ČSSD řekl místopředseda strany Jan Birke, že ani přes výzvu Národní rady pro sport k setrvání Valachové v čele ministerstva školství by se na plánovaném odchodu ministryně nic měnit nemělo.

Sobotka se chystá s Valachovou jednat o prioritách resortu pro měsíce zbývající do sněmovních voleb. Za prioritu označil schopnost ministerstva financovat sportovní organizace. „Zajímat mě bude, jak je řešena otázka financování sportu. Policejní zásah by neměl mít vliv na schopnost ministerstva financovat zejména provozní výdaje sportovních organizací,“ dodal.

BRAND24

Širší vedení předsednictva se dnes sešlo poprvé od vypuknutí vládní krize. Sobotka od svých spolustraníků dostal podporu k odvolání ministra financí Andreje Babiše (ANO). „Získal jsem také podporu, pokud jde o moji snahu trvat na dodržování ústavy, pokud jde o můj postup ve vztahu k prezidentu republiky,“ konstatoval.

Dále čtěte:

Národní rada pro sport chce od fotbalové asociace zprávu o financování


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).