Menu Zavřít

Mayová slíbila firmám tříleté uvykací období pro brexit

3. 6. 2017
Autor: ČTK

Britská premiérka Theresa Mayová bude konzultovat s podnikatelskými kruhy každý krok v jednání s Evropskou unií o brexitu, včetně nové migrační strategie. Chce také vyjednat přechodné období, aby si firmy na brexitové změny zvykly. Informoval o tom list Financial Times.

Mayová listu sdělila, že pokud zvítězí v nadcházejících volbách, vyjedná jakési uvykací období, která má umožnit firmám, aby se nové situaci přizpůsobily. Toto období by podle ní mohlo trvat dva až tři roky.

Podle BBC premiérka vyjádřila naději, že se její vládě podaří vyjednat dobrou dohodu. Zároveň řekla, že je připravena k odchodu s EU i bez dohody. Připomněla, že již dříve řekla, že žádná dohoda je lepší než špatná dohoda.


Juncker kope do Británie. Angličtina ztrácí na významu, tvrdí

Jean Claude Juncker


Konzervativci Mayové se s blížícími se předčasnými volbami nadále potýkají s propadem preferencí. Podle zveřejněného průzkumu agentury Ipsos MORI se jejich náskok nad opozičními labouristy snížil na pět procentních bodů. Ještě před dvěma týdny sondáž stejné agentury udávala rozdíl 15 procentních bodů. Podle institutu YouGov Mayová na parlamentní většinu ve volbách, které se budou konat 8. června, nedosáhne.

Mayová se pro předčasné volby rozhodla s odůvodněním, že pro nadcházející jednání o odchodu z Evropské unie chce mít jasný a silný mandát.

BRAND24

Přečtěte si také:

Mayová začne o brexitu jednat krátce po volbách. Po voličích chce silný mandát

Brexit je jako rozvod s 28 ženami, říká britský exministr financí

Po celé Evropě panuje velký strach a musí se řešit, říká britský exministr financí Alistair Darling.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).