Menu Zavřít

Vítkova CPI koupila devět maloobchodních ploch, prodala devět kanceláří

23. 12. 2016
Autor: ČTK

Realitní skupina CPI Property Group podnikatele Radovana Vítka získala tento týden devět českých maloobchodních ploch a prodala devět kancelářských nemovitostí. CPI uvedla, že si tím dál posílila pozici předního majitele maloobchodních nemovitostí na českém trhu. Hodnotu transakce neuvedla.

CPI ve středu dokončila transakci, v níž získala portfolio devíti ploch, na nichž mají své prodejny maloobchodní řetězce Penny Market a Ahold. Dnes firma završila prodej devíti menších kancelářských realit, což odpovídá její strategii zaměřit se na kancelářském trhu na větší nemovitosti v Praze a Brně.

CPI patří k největším realitním investorům v Česku a je jedním z největších tuzemských majitelů maloobchodních ploch. Společnosti patří například pražské Quadrio a Galerie Fénix, Olympia v Mladé Boleslavi, IGY České Budějovice, jihlavský City Park nebo Futurum v Kolíně. Letos už získala například nákupní centra Bondy v Mladé Boleslavi nebo Géčko v Českých Budějovicích.

Radovan Vítek vlastní v CPI Property Group zhruba 95procentní podíl. Vítek investoval v realitách více než 20 let prostřednictvím české společnosti Czech Property Investment pod značkou CPI Group. Letos koupil lucemburskou realitní společnost Orco Property Group.

Podle žebříčku Eura disponuje Vítek majetkem ve výši 35,75 až 41,6 miliardy korun a je tak třetím nejbohatším Čechem.

Čtěte také:

CONTENT24

Vítkova CPI smí pohltit provozovatele vlastních hotelů

Realitní magnát Vítek prý zdržuje spor o půl miliardy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).