Menu Zavřít

Sázková kancelář Maxi-Tip chce podíl ze stomiliardového trhu. Licenci pro online sázky už má

29. 6. 2017
Autor: Profimedia.cz

Sázkovka Maxi-Tip získala od ministerstva financí licenci a usiluje o to, aby si ukrojila podíl ze stomiliardového trhu online sportovního sázení, kde v současnosti dominuje Tipsport. „Chceme nabídnout nejlepší kurzy. Zvažuju teď dokonce, že nabídneme garantovaný nejlepší kurz" řekl týdeníku Euro předseda představenstva Maxi-Tipu Karel Kabrna.

Firma staví na matematických modelech pravděpodobnosti a tvrdí, že je v tuzemsku jediná schopna přijímat sázky v jednotkách milionů korun, které konkurence odmítá.

„Jsme poměrně silní v pokerové komunitě, protože naši akcionáři včetně nejlepšího českého hráče Vojtěcha Růžičky hrají poker“ vyjmenovává Kabrna. Pokerových hráčů je v republice zhruba 50 tisíc a firma se chystá sponzorovat i pokerový turnaj. Jedním z velkých sázkařů u Maxi-Tipu je podle Kabrny například Leon Tsoukernik, guru českého pokeru, majitel rozvadovského Kings Casino, které patří k největším v Evropě.

Soustředit se však chtějí i na sponzoring ostatních sportů včetně těch menších, jako je třeba malá kopaná. Velkou pozornost věnují rovněž tuzemské vietnamské komunitě, kde je mnoho sázkařů, a vietnamský byznysmen Luong Phung Nguyen, který sám provozuje kasina, je menšinovým akcionářem.


Fortuna rozšiřuje fotbalový záběr. Bude sponzorovat rumunskou reprezentaci

 Rumunská fotbalová reprezentace


Maxi-Tip loni přijal sázky za 850 milionů korun a hrubé výhry ze sázení dosáhly 75 milionů. „Letos plánujeme tržby půl druhé až dvě miliardy korun“ říká Kabrna, jehož rodina je přes firmu Power Bet největším akcionářem. Maxi-Tip dosud působil hlavně na pobočkách, jichž má 400. Jsou to prodejní místa většinou ve sportbarech a franšízy. Samotný trh sázení na pobočkách má velikost pět miliard korun, ostatních zhruba 95 miliard prosází tuzemský půlmilion hráčů online. „Střednědobý cíl je pro nás deset procent trhu“ plánuje Kabrna.

Ministerstvo financí dosud obdrželo 44 žádostí o udělení licence k provozování her na internetu od 22 firem, převážně ze zahraničí. Spolu se sázkovou společností Maxi-Tip ale zatím dalo povolení dalším čtyřem. Jde o firmy PokerStars, Sazka, Fortuna a Korunka. Podle informací týdeníku Euro už žádá o licenci jen britská Bet365. Ostatní to vzdali kvůli náročnosti zákona.

Maxi-Tip založili v roce 1998 bývalí daviscupoví reprezentanti kolem přerovského tenisového klubu včele s Jiřím Novákem. Potom firmu vlastnil bývalý ministr spravedlnosti Klausovy vlády Jiří Novák z advokátní kanceláře Brož & Sokol & Novák. V roce 2012 firmu koupila skupina pokerových hráčů, sázkařů, investorů a bookmakerů. Největší, zhruba padesátiprocentní podíl vlastní rodina Karla Kabrny přes firmu Power Bet.

Přečtěte si také:

Herních automatů přibylo - paradoxně kvůli zákonu o hazardu

BRAND24

Fotbal našel sponzora. Ligu na rok zaštítí výrobce nátěrů HET

Cena za dominantní pozici: Sazka zaplatila za Fortunu sázky přes 100 milionů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).