Menu Zavřít

Fortuna rozšiřuje fotbalový záběr. Bude sponzorovat rumunskou reprezentaci

23. 3. 2017
Autor: Profimedia.cz

Sázková společnost Fortuna Entertainment Group stupňuje aktivitu na rumunském trhu. Jen týden po dohodě o akvizici čtyř společností od firmy Fortbet Holdings Limited za 50 milionů eur (1,35 miliardy korun) oznámila, že se na příští čtyři roky stává sponzorem rumunského fotbalového národního týmu.

O nejnovější sponzorské smlouvě informoval výkonný ředitel společnosti Per Widerstrom. Platit začíná už v březnu a poběží další čtyři roky. „Naším cílem je přispět k rozvoji rumunského fotbalu, který je jedním z nejpopulárnějších sportů v zemi,“ řekl v rámci oznámení dohody Widerstrom.

Faktem ovšem je, že rumunský fotbal je v těžké situaci. Reprezentace se sice loni po osmi letech probojovala na velký turnaj, jinak se však tamní federaci kvůli korupčním skandálům nedaří sehnat sponzory a musí fungovat ve skromnějších podmínkách. Těžkou situaci pak ještě podtrhly spory Georgea Becaliho, majitele Steauy Bukurešť, s armádou, jejichž výsledkem bylo vynucené přejmenování nejslavnějšího rumunského klubu na FCSB. V těchto podmínkách je pro fotbalovou federaci nová sponzorská dohoda s ambiciózním subjektem velkou výhrou.

Fortuna při příležitosti oznámení dohody chystá speciální sázkařský portál, na kterém pro rumunské uživatele chystá unikátní a komplexní sázkařské možnosti. Spustí jej při příležitosti nedělního kvalifikačního utkání na mistrovství světa mezi Rumunskem a Dánskem.


Přečtěte si exkluzivní rozhovor se zakladatelem Fortuny:

Michal Horáček: Jen já a lidi

Michal Horáček

Už v minulém týdnu se Fortuna dohodla na převzetí čtyř rumunských společností od firmy Fortbet Holdings Limited, která je jejím majoritním vlastníkem a zároveň dceřinou společností Penta Investment Group. Za jejich akvizici zaplatí 47 milionů eur a zároveň uhradí dluh Fortbetu ve výši tří milionů eur. Záměrem obchodu je posílení pozice společnosti ve střední a jihovýchodní Evropě. V Rumunsku se stala lídrem trhu po převzetí irské Hattrick Sports Group za 85 milionů eur (2,3 miliardy korun).

BRAND24

V rámci svých sponzorských aktivit ve fotbale se Fortuna kromě Polska zaměřuje především na Česko a Slovensko. Nejvyšší slovenská soutěž nese její jméno od poloviny roku 2014, druhá česká liga pak od loňského října. Od roku 2018 navíc Fortuna, která je i partnerem české reprezentace, vystřídá ePojisteni.cz v roli hlavního sponzora první ligy.

Fortuna Entertainment Group
Fortuna Entertainment Group vznikla v roce 2009. Původně česká firma s 25letou historií dosud působila v Česku, na Slovensku a v Polsku, vedle Rumunska expanduje také do Chorvatska a Španělska. Firma se zaměřuje především na kurzové sázení. S akciemi Fortuny se obchoduje na pražské a varšavské burze.

Podle předběžných výsledků loni Fortuně klesl čistý zisk o 42,4 procenta na 11,2 milionu eur (asi 303 milionů korun), také kvůli zvýšení sázkové daně v České republice. Objem přijatých sázek ji ale loni vzrostl o 22,6 procenta na 1,04 miliardy eur (zhruba 28,1 miliardy korun).

Dále čtěte:

Fortuna je partnerem fotbalové reprezentace. Za dva roky získá i první ligu

Fotbal našel sponzora. Výsledkem je ePojisteni.cz liga


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).