Menu Zavřít

Pražákův Kaprain koupil kabelovou Rio Media. Zdvojnásobil tím počet zákazníků

21. 9. 2017
Autor: Profimedia.cz

Třetí největší kabelovou firmu Rio Media koupila od fondu Argus Capital investiční skupina Kaprain, která již vlastní kabelovou síť Nej.cz. Zdvojnásobí tak počet zákazníků na více než 200 tisíc. Transakci musí ještě schválit antimonopolní úřad. Cenu obchodu Kaprain nezveřejnil.

„Budoucím spojením Nej.cz a Rio Media vznikne na trhu druhý největší poskytovatel služeb kabelové televize a jeden z nejvýznamnějších poskytovatelů služeb přístupu k internetu. Obsloužíme více než 200 tisíc domácností,“ uvedl majitel skupiny Kaprain Karel Pražák. Kaprain podle něj zvažuje další příležitosti na trhu.

Zákazníci by měli postupně začít dostávat mix z nabídek obou firem, a to jak ve službách kabelové televize, tak poskytování internetu. Jedničkou na kabelovém trhu zůstává UPC s 800tisíci zákazníky, kteří využívají v Česku a na Slovensku více než 1,5 milionu služeb.


Přečtěte si o dalším byznysu Karla Pražáka:

Na lukrativních pozemcích Mototechny vydělá bývalý manažer PPF Karel Pražák

Areál státního podniku Mototechna v pražské čtvrti Stodůlky

BRAND24


Rio Media
Firmu založil fond Argus Capital v roce 2008 s cílem postupně konsolidovat fragmentovaný trh poskytovatelů internetových služeb v České republice a vytvořit tak pro jejího dalšího majitele ideální platformu pro vstup na tento rostoucí trh. „S pomocí našich partnerů a manažerského týmu se nám podařilo vybudovat vedoucí společnost na trhu vysokorychlostního internetu a digitální televize a nabídnout našim zákazníkům nejlepší možné služby s využitím naší rozsáhlé optické sítě, pokrývající více než 30 měst,“ dodal Daniel Zach z Argusu.

Kaprain založil Karel Pražák v roce 2013. Od začátku se soustředí na průmysl, nemovitosti a finance. Zapojení skupiny je různé, od přímých akvizic až po role nezávislých poradců. V průmyslové oblasti patří firmě podíly ve společnostech, případně financované projekty, jako jsou Nej.cz, Ave CZ odpadové hospodářství, Prague The Style Outlets a nově i Rio Media. Nemovitostní část skupiny tvoří zejména výstavba na pozemcích u pražské O2 areny, rekonstrukce budovy v Pařížské ulici a projekt Vítězné náměstí. Ve finanční oblasti se skupina zabývá profesionálním odkupem, správou a vymáháním korporátních a retailových pohledávek.

Čtěte dále:

Rychlejší internet, ale také nákup nových televizí. Prezident podepsal novelu pro přechod na DVB-T2

Pražák chce podíl ve Spolchemii. Nabízí stamiliony a odkup pohledávky

Miliardář Pražák vymáhá pohledávky vytunelované záložny MSD


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).