Menu Zavřít

Pokémoni nepomohli. Nintendo se propadlo do ztráty

26. 10. 2016
Autor: ČTK

Japonský výrobce herních konzolí a videoher Nintendo se navzdory celosvětovému úspěchu hry Pokémon GO propadl do ztráty a výrazně zhoršil celoroční výhled. Firma se totiž potýká s negativními dopady silné domácí měny.

Ve druhém finančním čtvrtletí, které skončilo 30. září, podnik hospodařil s provozní ztrátou 812 milionů jenů (téměř 200 milionů korun). Ve stejném období loni vytvořil provozní zisk 7,83 miliardy jenů.

Firma nyní předpokládá, že celoroční provozní zisk dosáhne 30 miliard jenů, zatímco v předchozí prognóze jej odhadovala na 45 miliard jenů. Společnost už dříve varovala, že úspěch hry Pokémon GO bude mít na její hospodářské výsledky pouze omezený vliv.

Cena akcií Nintenda se v červenci díky popularitě hry Pokémon GO více než zdvojnásobila, později však akcie značnou část tohoto nárůstu smazaly.

BRAND24

Minulý týden oslabovaly, když firma představila novou herní konzoli Switch. Ta je hybridním přístrojem, který bude možné používat nejen jako tradiční stacionární herní konzoli připojenou k televizoru, ale také jako přenosné zařízení pro hraní mimo domov. Podle investorů však nová konzole nepřináší dostatek revolučních prvků.

Půlroční vývoj akcií Nintenda

Čtěte více:

Konec fenoménu? Zájem o pokémony prudce klesá

Antikrist pokémon. Ruské školství mobilizuje rodiče

Fatva nad pokémony. Saudi zakázali „darwinistickou“ hru

 Pokémon GO - ilustrační foto (Zdroj: čtk)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).