Menu Zavřít

O krok blíže. Akcionáři Deutsche Börse posvětili fúzi s LSE

17. 8. 2016
Autor: Flickr

Německá burzovní skupina Deutsche Börse získala pro plánovanou fúzi s Londýnskou akciovou burzou (LSE) souhlas držitelů 89,04 procenta svých akcií. Deutsche Börse to dnes sdělila po spočítání počtu akcií přihlášených do pátečního konečného termínu.

Oba podniky se na transakci v hodnotě asi 29 miliard dolarů (asi 695 miliard korun) dohodly letos v březnu. Dohodu již minulý měsíc schválil dostatečný počet akcionářů LSE.

Na fúzi obě firmy trvaly přesto, že se Británie v červnovém referendu rozhodla odejít z Evropské unie. Sloučením LSE a Deutsche Börse má vzniknout největší provozovatel trhů s cennými papíry na světě podle objemu tržeb.

Obě společnosti nyní předloží plán spojení úřadům pro hospodářskou soutěž a dalším regulačním orgánům v EU a ve svých zemích. „Nyní se zaměříme na získání nezbytných regulačních a antimonopolních povolení,“ uvedl šéf Deutsche Börse Carsten Kengeter ve sdělení společnosti. „Tato fúze vytvoří globální konkurenceschopnou skupinu tržní infrastruktury, z níž budou mít prospěch naši zákazníci, akcionáři i celá ekonomika,“ citovala Kengetera agentura Reuters.

Konečný podíl akcií přihlášených do fúze není dostatečný k tomu, aby dal Deutsche Börse právo na vykoupení akcií od zbylých akcionářů. Deutsche Börse ale dosud neuvedla, zda to má v úmyslu.

Přečtěte si také:

BRAND24

Bitva o zlato. Velké banky mohou v Londýně založit tradici

První velký nákup po brexitu. SoftBank dá za ARM 24,3 miliardy liber


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).