Menu Zavřít

Nissan zřejmě brzy převezme třetinový podíl v Mitsubishi

11. 5. 2016
Autor: Manik; Flickr

Japonská automobilka Nissan Motor je v pokročilé fázi jednání o převzetí téměř třetinového podílu v konkurenční firmě Mitsubishi Motors za 1,8 miliardy USD (42,5 miliardy korun). Mitsubishi se nyní potýká se skandálem kvůli nepravdivému vykazování údajů o spotřebě pohonných hmot u některých svých modelů.

Podle zdrojů by vedení obou automobilek měla rozhodnout o investici a spojení již ve čtvrtek. Nissan by se tak stal největším akcionářem Mitsubishi.

BRAND24

Zpráva přichází krátce poté, co Mitsubishi uvedla, že má dostatek hotovosti, aby přežila skandál, a varovala, že nesprávné údaje zřejmě poskytla u více aut, než se doposud předpokládalo.

Mitsubishi v dubnu přiznala, že její zaměstnanci u některých modelů miniautomobilů manipulovali s testy spotřeby pohonných hmot a nadhodnocovali efektivitu využití paliva. Metody testování spotřeby odporující japonským předpisům prý firma používala od roku 1991. Mitsubishi zatím potvrdila manipulaci u čtyř modelů miniautomobilů s obsahem motoru do 660 kubických centimetrů, které se prodávají pouze v Japonsku. Dnes automobilka dodala, že by se skandál mohl týkat všech jejích vozů prodávaných v Japonsku.

Přečtěte si, jak Mitsubishi manipulovala s testy spotřeby

Mitsubishi přiznala čtvrt století manipulací s testy spotřeby

 Mitsubishi Motors
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).