Menu Zavřít

Lego otevřelo první továrnu v Asii. Levných padělků se nebojí

26. 11. 2016
Autor: Profimedia.cz

Dánský výrobce celosvětově populární stavebnice Lego otevřel továrnu v čínské provincii Če-ťiang, svou vůbec první v Asii. Odborníci varují, že vzhledem k levným plagiátům to bude mít v regionu těžké.

Nově otevřená továrna, do které dánská firma investovala 100 milionů eur (2,7 miliardy korun), zaměstná až 1 200 lidí.

Zároveň by měla být šetrná k životnímu prostředí. Během příštích několika měsíců bude na její střechu instalováno 20 tisíc solárních panelů, které se postarají o pokrytí sedmi procent spotřebované energie. Po celém pozemku o velikosti 31,5 hektarů se budou zaměstnanci pohybovat pomocí elektromobilů.

Boj s plagiáty

„Nová továrna nám pomůže přiblížit se Číně, jednomu z nejrychleji rostoucích trhů světa a nabídnout lepší a účinnější služby místním lidem,“ pochvaluje si Richard Wong, generální manažer asijské divize Lego.

Podle odborníků ale bude mít Lego i přes výstavbu nové továrny svou pozici v Asii stále těžší, než na jiných světadílech. Nejen v Číně jsou totiž populární téměř dokonalé plagiáty stavebnice, které přitom mnohdy vyjdou až několikanásobně levněji. Lego však věří, že právě bližší přístup k asijským zákazníkům jí může pomoci.

Lego vstoupilo do Číny v osmdesátých letech a v zemi má 37 vlastních kanceláří a 30 místních prodejních míst.


Dále čtěte:

CONTENT24

Číňané budou mít víc dětí. Hamleys toho chce využít

Dubaj se opět rozšiřuje. Staví zábavní komplex za 3 miliardy dolarů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).