Menu Zavřít

Celodenní snídaně táhnou, tržby McDonald's rostou nad očekávání

21. 10. 2016
Autor: Profimedia.cz

Srovnatelné tržby největšího světového řetězce restaurací rychlého stravování McDonald's ve třetím čtvrtletí rostly nad očekávání rychle, a to jak na klíčovém americkém trhu, tak celosvětově. Dnešní výsledky hospodaření ukazují, že plán zotavování začal nést ovoce, uvedla agentura Reuters.

Tržby amerických provozoven v přepočtu na stejný počet restaurací vzrostly v meziročním srovnání o 1,3 procenta. Analytici podle výzkumné společnosti Consensus Metrix odhadovali růst na 1,2 procenta. Řetězec pod vedením Steva Easterbrooka zavedl před rokem celodenní snídaně, zjednodušil nabídku a zlepšil služby, aby na domácím trhu mohl lépe odolávat tlaku tradičních rivalů i menších nových řetězců.

Celosvětové tržby restaurací otevřených nejméně 13 měsíců vzrostly o 3,5 procenta a snadno překonaly odhad 1,8 procenta. Neupravené tržby deváté čtvrtletí za sebou pokračovaly v poklesu a snížily se o tři procenta na 6,4 miliardy dolarů (159 miliard korun), také však překonaly očekávání. Nejvíce se společnosti dařilo v Japonsku. McDonald’s vytváří zhruba dvě třetiny celkového příjmu mimo Spojené státy, píše agentura Bloomberg.

BRAND24

Čistý zisk meziročně klesl o dvě procenta na 1,28 miliardy dolarů (31,8 miliardy korun), zisk bez započítání jednorázových položek ale předčil odhady. Akcie firmy po zprávě vzrostly o téměř čtyři procenta.

Roční vývoj akcií McDonald's

Čtěte dále:

Čínská pětiletka Starbucks: Každý den jedna nová pobočka

Pryč s hamburgery, volají Číňané. Napětí krotí politici

Mac patří pouze McDonald's, rozhodl soud


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).