Menu Zavřít

Babišův Hartenberg se rozšiřuje. V Hradci koupil další zdravotnické zařízení

27. 3. 2017
Autor: čtk

Královéhradeckou Hepato-Gastroenterologii HK, která se zaměřuje na nemoci jater a zažívacího ústrojí, koupila skupina FutureLife, jež je součástí investičního fondu Hartenberg. Ten spadá pod firmu SynBiol, která dříve patřila vicepremiérovi a šéfovi ANO Andreji Babišovi. Po přijetí zákona o střetu zájmů její akcie vložil do jednoho ze dvou svěřenských fondů.

Podrobnosti transakce, která se týká zařízení v Hradci Králové, ani jedna ze stran nezveřejnila, uvedl server E15. „Společnost bude fungovat nadále samostatně, pouze využije synergií našeho holdingu,“ sdělila serveru Markéta Klucová z vedení FutureLife.

Hepato-Gastroenterologie HK vlastní i desetinu Hradecké polikliniky III, kde provozuje své ordinace. FutureLife ambulance koupil před třemi týdny od dvou lékařů, kteří v nich zároveň pracují, píše E15. V Hradci už vlastní FutureLife také kliniku Sanus zabývající se asistovanou reprodukcí, gynekologií, urologií a plastickou chirurgií.

Hepato-Gastroenterologie HK má zhruba osmnáct zaměstnanců a v roce 2015 vykázala obrat 40 milionů korun, uvádí E15. FutureLife působí v osmi českých městech a rovněž na Slovensku, v Irsku a Velké Británii.

BRAND24


Dále čtěte:

Babiš převedl akcie Agrofertu a SynBiolu do svěřenských fondů

Konec byznysu se státem. Novela „Lex Babiš“ míří na Hrad

Babišův fond koupil polikliniku v pražských Modřanech

Poliklinika Modřany


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).