Menu Zavřít

Kniha o poměrech v Bílém domě je podle Trumpa špatný vtip. Chce napsat vlastní verzi

10. 9. 2018
Autor: čtk

Americký prezident Donald Trump chce napsat knihu o skutečných poměrech v Bílém domě, která má popřít skandální informace obsažené v díle veterána americké žurnalistiky Boba Woodwarda. Jeho knihu nazvanou „Strach. Trump v Bílém domě“, která se má na pultech objevit v úterý, označil prezident za špatný vtip.

„Je to jen další útok proti mně, salva útoků s použitím teď už zpochybněných nejmenovaných a anonymních zdrojů. Mnoho z nich už veřejně označilo své údajné citáty, stejně jako celou knihu, za výmysl,“ napsal prezident v obvyklé ranní dávce twitterových vzkazů. „Demokraté se nemohou smířit s prohrou. Napíšu skutečnou knihu!“ slíbil Trump.

Výňatky z Woodwardovy knihy už před časem zveřejnil list The Washington Post. Novinář popsal atmosféru v Bílém domě jako neustálé obavy z prezidentovy nevypočitatelnosti. Dění v prezidentově štábu označil za „nervové zhroucení“ americké exekutivy.

Trump už minulý týden dílo odsoudil jako další špatnou knihu a nevyloučil, že Woodwarda zaplatili demokraté ve snaze poškodit republikány před listopadovými volbami do Kongresu.

Dnes prezident na twitteru popsal štáb Bílého domu jako „hladce fungující stroj“. Tým připravil „jedny z největších a nejdůležitějších smluv v historii země“ a další prý chystá. „Demokraté se mohou zbláznit!“ napsal prezident dva měsíce před kongresovými volbami, v nichž podle analytiků republikáni mohou ztratit většinu ve Sněmovně reprezentantů a značně ztížit další fungování prezidentského úřadu.


Výlet do Trumptárie:

Evropské spojence děsí Trumpova nevypočítatelnost

 Americký prezident Donald Trump se svým ruským protějškem

BRAND24


Pokud Trump skutečně slib splní a knihu napíše, nebude to zdaleka jeho první literární počin. Na svém kontě má údajně víc než dvacítku knih, první dílo jako spoluautor publikoval pod názvem „Trump: Umění udělat dohodu“ už v roce 1987. Kniha, kterou údajně ve skutečnosti napsal novinář Tony Schwartz, se na americkém trhu po vydání stala bestsellerem. Loni ji dostal darem severokorejský diktátor Kim Čong-un.

Přečtěte si také:

Ilona Švihlíková: Co s Trumpem? Oko za oko, zub za zub?

Nejistota v USA: vládní činitelé nevědí, co Trump s Putinem dohodl

Trump se opřel do Googlu. Falšuje výběr zpráv o mně a škodí pravici, tvrdí

The New York Times: Lidé v Bílém domě maří Trumpovu politiku

Trump se opřel do Nike. Kritizuje kampaň s „antiamerickým“ Kaepernickem


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).