Menu Zavřít

Favoritem bookmakerů je znovu Zeman. I díky politickému vývoji

27. 10. 2017
Autor: čtk

Pro lednovou prezidentskou volbu bookmakeři sázkových kanceláří opět favorizují prezidenta Miloše Zemana. V létě dávali větší šance bývalému předsedovi Akademie věd ČR Jiřímu Drahošovi, nyní se situace obrátila. Zvolení textaře a podnikatele Michala Horáčka bookmakeři proti konci července věří znatelně méně.

Kurz na vítězství Zemana klesl na zhruba 1,40:1, naopak u Drahoše se zvýšil na 3:1. Nejvíce tiketů jde stále na Zemana, sázky na něj začaly v poslední době přibývat, a také proto bookmakeři jeho kurz snížili. Na Horáčka si nyní lidé mohou vsadit v kurzu 7,5:1 až 8,5:1. Další kandidáti už mají kurzy výrazně vyšší.

„Kurz na vítězství Miloše Zemana v poslední době klesl díky vývoji na politické scéně a zejména díky faktu, že zdravotní stav pana prezidenta se zdá být v posledním měsíci výrazně lepší,“ uvedla mluvčí Chance Markéta Světlíková. Bookmakeři na to podle ní reagovali snížením kurzu, který ještě dál klesl s nárůstem objemu sázek na Zemanovo znovuzvolení.

Současnému prezidentovi věří rovněž sázkaři Tipsportu. „Sportovní terminologií se po pár zápasech na tribuně opět vrátil do zápasu,“ uvedl mluvčí firmy Jiří Hadrava. Na vítězství Zemana dosud Tipsport přijal sázky zhruba za šest milionů korun, na Drahoše za dva miliony a na Horáčka za milion korun. „Ostatní kandidáti jsou, zdá se, bez šancí. Začalo se mluvit o Martinu Stropnickém, ale kurz z 8:1 opět spadl na 30:1,“ dodal Hadrava.


Kteří miliardáři podporují Miloše Zemana?

Frontální útok miliardářů: zítra si vás koupíme

Miliardáři v zádech Miloše Zemana


U Fortuny šlo zatím 43 procent sázek na Zemanovo vítězství, 33 procent na Drahoše a zhruba desetina na Horáčka. „Zemanovu pozici navíc v posledním týdnu posílil volební úspěch stran, jejichž voliči do jisté míry vytvářejí průsečík s jeho vlastními příznivci,“ uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Celkový objem vkladů na příštího prezidenta ČR u Fortuny aktuálně činí více než 12 milionů korun.


Jaký je systém prezidentských voleb? Čtěte:

Vše co potřebujete vědět o volbě prezidenta 2018


Také u Sazkabetu ovlivnily snížení kurzu na Zemana sněmovní volby, zejména pak složitá situace při povolebním vyjednávání. „Sestavení vlády bude pravděpodobně trvat delší dobu, během které bude docházet ke zviditelnění současného prezidenta jako důležité figury v tomto procesu,“ sdělil mluvčí Sazky Václav Friedmann. Hnutí ANO navíc oznámilo, že do prezidentských voleb nebude stavět vlastního kandidáta, což se dá podle Friedmanna vnímat i jako nepřímá podpora Miloše Zemana.

Sázkaři, kteří rádi riskují, ale mohou své peníze vložit i na méně pravděpodobné vítěze prezidentské volby. Fortuna například nabízí kurz 9999:1 na to, že na Hradě usedne lobbista Marek Dalík. Pětileté funkční období budoucího prezidenta se ale ve velké míře kryje s pětiletým trestem, který si má Dalík odsedět v ruzyňské věznici za případ související s nákupem obrněnců Pandur. Vsadit se dá i na úspěch zpěváka Karla Gotta, hokejisty Jaromíra Jágra nebo herce a moderátora Marka Ebena.

BRAND24

Rozmezí kurzů u tří největších favoritů
Kurzy 26. října Kurzy 28. července Kurzy 14. června Kurzy 10. března
Miloš Zeman 1,40:1 - 1,41:1 3,2:1 - 3,5:1 2,1:1 - 2,2:1 1,55:1 - 1,6:1
Jiří Drahoš 3:1 2,1:1 - 2,15:1 2,4:1 - 2,5:1 6:1 - 7:1
Michal Horáček 7,5:1 - 8,5:1 5,4:1 - 5,5:1 5:1 6:1 - 6,25:1

Pozn.: Kurzy u u Tipsportu, Fortuny a Sazkabetu

Vše o volbě prezidenta čtěte v rubrice Prezidentské volby 2018

Třetina lidí by podle průzkumu volila Zemana, nejlepší hodnocení ale má Drahoš

Hilšer: Vláda bez komunistů, premiérem by neměl být člověk podezřelý z podvodu

Odměna pro Zemana: Babiš nepostaví prezidenstského kandidáta

Drahoš už má přes 110 tisíc podpisů. Za kampaň utratil přes deset milionů

Přezkoumal bych Klausovu amnestii, naznači Fischer prezidentský plán


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).