Menu Zavřít

Česká kryptoměna Platon Coin vstupuje na burzu LAToken

28. 11. 2018
Autor: Profimedia.cz

První český projekt kryptoměny vstupuje na burzu LAToken. Od 1. prosince se tam bude obchodovat měna Platon Coin české společnosti Platon Finance. Ta nabízí pojištění kryptoměn v digitální peněžence, které dosahuje 500 tisíc eur (12,9 milionu korun).

„LAToken je jedna z nejznámějších burz pro kryptoměny, momentálně se jich tu obchoduje přes sto. LAToken je hojně využívaná hlavně pro obchodování s kryptoměnou Ethereum. Platon Coin je první česko-slovenský projekt, kterému se vstup na burzu podařil,“ uvedl zakladatel Platon Finance Daniel Tanner.

Zahraničními partnery Platon Finance se staly společnosti Lloyd' Syndicate, realitní firma Opisas či Symantec, společnost zajišťující zabezpečení digitální peněženky a celého systému.

Za Platon Coin je tak nyní možné nakupovat například nemovitosti. Platon Finance bude rozšiřovat portfolio služeb, kde si členové budou moct za Platon Coiny (PLTC) koupit jachty, automobily či jiné spotřební a užitkové věci.


Úspěch kryptokomunity: firmy v Ohiu mohou platit daně bitcoinem

 Bitcoin, ilustrační foto


Společnost vznikla roku 2017 a svým členům nabízí kompletní finanční krypto-ekosystém s pojištěnou digitální peněženkou. Její plány se týkají hlavně expanze do zahraničí. „Po Česku a Slovensku se chceme rozšířit do světa, na mušce je hlavně americký trh,“ dodal Tanner.

Platon Finance se soustředí i na odstranění dalšího problému, kterým je likvidita kryptoměn. Společnost nabídne předplacené platební karty, kterými bude možné platit po celém světě. „Budeme propojení s různými internetovými obchody, které budou ukazovat ceny zboží bez rizika,“ nastínil Tanner. Platon Finance podle něj vytvoří celý finanční systém, který vedle platební karty a pojištěné digitální peněženky nabídne i vlastní směnárnu nebo členství v soukromém klubu, kde se budou lidé v oblasti kryptoměn vzdělávat a řídit své aktivity.

BRAND24

O virtuálních měnách čtěte v rubrice Kryptoměny:

Vláda bude podporovat blockchain. Chce do Česka přilákat investice a talenty

Bitcoinový detektiv Aleš Janda: Banky ani státy nemohou mít vlastní kryptoměny

Blockchain jako záruka. Rwanda chce technologií hlídat těžbu vzácného tantalu

Maduro zamyká Venezuelu. Nový pas stojí čtyři mzdy, platit lze jen kryptoměnou

Investor NXMH posiluje v kryptoměnách, kupuje internetovou burzu Bitstamp

Norským těžařům kryptoměn vyhrožují bombovým útokem. Kvůli hluku

Dobývání bitcoinu spotřebuje dvakrát více energie než těžba zlata

 těžba kryptoměn, ilustrační foto

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).