Menu Zavřít

Marek Hilšer: zastánce slabých

7. 11. 2017
Autor: čtk

Jako kandidát na prezidenta se Marek Hilšer představil loni koncem července. Ke kandidatuře na Hrad sháněl občanské podpisy, ale získal jich necelých 44 tisíc, což na účast nestačilo. Cestu k účasti ve volbách mu otevřely podpisy 11 senátorů.

Absolvent studia medicíny a mezinárodních vztahů se narodil 23. března 1976 v Chomutově. V létě 1989 emigroval s rodiči do Španělska, zhruba po roce se ale rodina vrátila.

Lékař a občanský aktivista od roku 2007 pracuje jako pedagog a vědecký pracovník na 1. Lékařské fakultě UK, působil i v akademickém senátu univerzity. Ve výzkumné práci se zabývá bojem s rakovinou. V letech 2011 a 2012 se zúčastnil lékařské mise s organizací ADRA, jako dobrovolník působil v Keni. V roce 2015 se oženil s partnerkou Monikou.


Čtěte více o občanském kandidátovi Hilšerovi:

Hilšer bude kandidovat díky senátorům. Dostatek podpisů občanů nesesbíral

Hilšer: Vláda bez komunistů, premiérem by neměl být člověk podezřelý z podvodu


Poprvé na sebe výrazně upozornil v říjnu 2014, když se při tiskové konferenci na Úřadu vlády svlékl do půl těla a demonstroval tak svou podporu Ukrajiny a protestoval proti ruské anexi Krymu. Během loňské návštěvy čínského prezidenta v Praze protestoval Hilšer proti přiklánění se současné české hlavy státu k Číně.

Hilšerův program

Svůj program Hilšer soustředí do šesti okruhů: politika je služba lidem, sebevědomí a prosperita, péče o zdraví a přírodu, silní nesmí ignorovat slabé, bezpečná Česká republika a odvaha je základem změny.


Vše o volbě prezidenta čtěte v rubrice Prezidentské volby 2018


K jeho prioritám patří, aby ČR zůstala navázána na demokratické západoevropské země. Obává se také monopolizace politické moci, a zdůrazňoval by proto důležitost občanské společnosti. Jako prezident by se také rád věnoval otázce zdravotnictví a školství, které jsou podle něj v důležitosti pro blaho člověka i celé společnosti před prosperitou. Tvrdí, že prezident musí hájit zájmy slabých, protože silní se o sebe postarají sami.

KL24

Prezidentské volby 2018: kdo kandiduje

Inaugurace Miloše Zemana

Čtěte profily dalších kandidátů:

Jiří Drahoš: akademický kliďas

Pavel Fischer: diplomat a výzkumník

Petr Hannig: věčný kandidát

Michal Horáček: černý kůň

Jiří Hynek: bezpečnost především

Vratislav Kulhánek: celoživotní manažer

Mirek Topolánek: vstane Fénix z popela?

Miloš Zeman: poslední velikán


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).