Menu Zavřít

Tesla představila novou verzi Modelu 3, bude stát přes milion korun

19. 10. 2018
Autor: Tesla Motors

Americká společnost Tesla ve čtvrtek představila na svých webových stránkách novou verzi sedanu Model 3 s cenou začínající na 45 tisíc dolarů (přes jeden milion korun). Slibovaný základní model, který má být o deset tisíc levnější, odložila na rok 2019.

Automobil s pohonem zadních kol je vybaven baterií se středním dojezdem 418 kilometrů na nabití, což je o 80 km méně, než nabízí dražší Model 3. Maximální rychlost vozu činí 201 km/hod.

I když společnost slíbila základní verzi Modelu 3 s cenou od 35 tisíc dolarů, dosud vyráběla jen dražší verze s cenou od asi 49 tisíc dolarů. Firma už oznámila, že nejlevnější model v letošním roce vyrábět nebude. Přidáním střední verze chce zřejmě přilákat zákazníky, kteří čekali na nejlevnější model. Podle agentury Reuters ale není jasné, kolik z více než 400 tisíc rezervací na Model 3 je na základní modely.

Tesla ve třetím čtvrtletí vyrobila rekordních 80 142 elektromobilů, proti druhému kvartálu se tak její produkce zvýšila o 50 procent. Výroba nového elektromobilu Model 3 pak dosáhla 53 239 vozů.

BRAND24

Dále čtěte:

Tesla nabírá ztracený dech. Po dohodě s regulátory jí prudce rostou akcie

Muskův hodně drahý joint: kouření marihuany ve studiu ponořilo akcie i dluhopisy Tesly

Elon Musk: jak vydělal peníze na své šílené nápady?

Nejdůležitější muž světa. Musk může postavit na hlavu to, jak žijeme

 Elon Musk

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).