Menu Zavřít

Stačil jediný zápas. Mayweather vydělal nejvíc peněz mezi sportovci

6. 6. 2018
Autor: Profimedia.cz

Americký boxer Floyd Mayweather je podle žebříčku časopisu Forbes nejvíce vydělávajícím sportovcem posledních dvanácti měsíců. Do čela jej dostal ostře sledovaný boxerský zápas s Irem Conorem McGregorem, za který inkasoval 275 milionů dolarů. Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo, vítěz předchozích dvou ročníků, se propadl na třetí příčku.

Jeden srpnový večer loňského roku zásadně zamíchal pořadím sportovců s nejvyššími výdělky. V Las Vegas se v duelu, který byl už dopředu prohlašován za jednu z největších událostí posledních deseti let, střetli Mayweather a McGregor. Zápas mezi profesionálem a bojovníkem ve smíšených bojových uměních vyhrál technickým KO Mayweather a hlavně díky výnosům z televizních práv si přišel na 275 milionů dolarů. Poražený McGregor si odnesl 99 milionů dolarů. V celoročním bilancování jim to mezi sportovními boháči vyneslo první a čtvrté místo. Mayweather si celkově přišel na 285 milionů dolarů (6,3 miliardy korun). Loni se přitom ani jeden z nich nedostal do elitní desítky.

Mayweather sesadil z čela Ronalda, který žebříčku Forbesu vládl dva roky. Portugalský fotbalista dokonce spadl až na třetí pozici, když jej přeskočil jeho rival, Argentinec Lionel Messi. Fotbalista Barcelony se loni dočkal vylepšení smlouvy, podle Forbesu má o 23 milionů dolarů vyšší plat než Ronaldo.

Deset nejlépe vydělávajících sportovců:

Mezi sportovci jsou z hlediska výdělků nejúspěšnější basketbalisté, kteří obsadili 40 ze 100 míst. V příštích letech by se tento poměr mohl dokonce ještě zvyšovat. Stále totiž těží ze zvednutí platového stropu v NBA, ke kterému došlo po podepsání vylepšené smlouvy za televizní práva na 24 miliard dolarů. Loni se do žebříčku dostalo 32 basketbalistů, o rok dříve „jen“ osmnáct.

Mezi stovku se tentokrát nedostala ani jedna žena. Z 51. místa z předchozího žebříčku vypadla americká tenistka Serena Williamsová, která se po mateřské dovolené vrátila na kurty až nedávno.

BRAND24

Sto nejlépe vydělávajících sportovců loni utržilo souhrnně 3,8 miliardy dolarů, meziročně o 23 procent více.

Dále čtěte:

Tipy sportovního psychologa: jak podat špičkový výkon v práci?

Sponzoři váhají. Fotbalové mistrovství zatím provází reklamní ticho

Jak vydělat na Jágrovi: návrat legendy otvírá možnosti fanouškům i firmám

Puma zdvojnásobila zisk na 30 milionů eur, začne spolupracovat s AC Milán

Sportovním klubům vládnou Cowboys. Jejich hodnota šplhá ke sto miliardám

Obchod miliardářů. Zakladatel Alibaby kupuje od Prochorovova basketbalový tým


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).