Menu Zavřít

Hackeři ukradli kryptoměnu za téměř 11 miliard. Burza klienty odškodní

29. 1. 2018
Autor: Profimedia.cz

Tokijská kryptoměnová burza Coincheck, kterou hackeři připravili v měně NEM asi o 58 miliard jenů (530 milionů dolarů/10,8 miliardy korun), vrátí poškozeným klientům ze svého asi 46,3 miliardy jenů. Burza oznámila, že zhruba 260 tisíc vlastníků této kryptoměny odškodní v japonských jenech. Nyní pracuje na harmonogramu a přesném způsobu výplaty.

Japonský úřad pro kontrolu finančního trhu FSA varoval všech zhruba 30 tamních burz s kryptoměnami před dalšími kybernetickými útoky. Kromě toho zvažuje, že burzu Coincheck potrestá.

Japonsko vyžaduje registraci burzy s digitální měnou od loňského dubna a starším provozovatelům, jakým je právě Coincheck, úřady umožnily pokračovat v činnosti, než bude o jejich registraci rozhodnuto. Burza Coincheck, která byla založena v roce 2012, podala žádost loni v září a na vyjádření ještě čeká.


Budoucnost bitcoinu - pro a proti:

Dilema zůstává. Je bitcoin ekonomický nesmysl, nebo měna budoucnosti?

 Bitcoin se propadl pod 10 tisíc dolarů


Burza po zjištění útoku zastavila vklady a výběry digitální měny NEM a posléze i všech kryptoměn s výjimkou bitcoinu. Její představitelé na tiskové konferenci uvedli, že znají digitální adresu místa, kam byly peníze odeslány.

Když hackeři do obchodního systému pronikli, burza na to přišla až po více než osmi hodinách. Odeslat stačili 523 milionů mincí NEM. Tato kryptoměna je z hlediska tržní hodnoty desátou největší. Po zveřejnění krádeže oslabila o 11 procent, bitcoin ztratil 3,4 procenta a kryptoměna ripple 9,9 procenta.

BRAND24

Související články:

Mračna nad bitcoinem: Korea zavádí regulaci, přidat se chtějí Francie i Německo

Měna robotů a internetu věcí. Korporace zajímá kryptoměna iota

Konec hry? Čína chce zastavit těžbu bitcoinů na svém území

Na kryptoměnách bohatnou i státy. Hesensko chce prodat zabavené bitcoiny

Nová zábava na kolejích: studenti těží kryptoměny za peníze univerzit

Počítačová sestava, takzvaný rig, pro těžbu kryptoměny, ilustrační foto


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).