Menu Zavřít

Dopad brexitu: Deutsche Bank přesune aktiva za 15 bilionů korun z Londýna do Frankfurtu

17. 9. 2018
Autor: čtk/AP

Po odchodu Británie z Evropské unie v příštím roce převede největší německá banka Deutsche Bank aktiva z Londýna do Frankfurtu, který se stane centrem jejího investičního bankovnictví. Banka to oznámila s tím, že proces už byl se souhlasem britských a evropských regulačních orgánů zahájen.

Podle zdroje agentury Reuters z finančního sektoru Evropská centrální banka (ECB) vyvíjí na banky tlak, aby z Londýna na evropský kontinent přesunuly své investiční aktivity. Chce jim zabránit v tom, aby v Evropě zakládaly prázdné firmy a současně poskytovaly tyto služby z Londýna.

List Financial Times napsal, že Deutsche Bank může z britského hlavního města přemístit do Frankfurtu zhruba tři čtvrtiny ze 600 miliard eur (téměř 15,3 bilionu korun) kapitálu, který v Británii má. Podle odborníků takový transfer potrvá minimálně tři až pět let.

Banka zvažuje několik scénářů, jak plán uskutečnit, jisté ale je, že v Británii bude nabízet služby prostřednictvím své pobočky. EBC už německé jedničce údajně sdělila, že tato pobočka by se měla omezit na služby pro podniky a obyvatelstvo a globální exportní a investiční bankovnictví tam neprovozovat.

BRAND24

Možná cesta z krize. Deutsche Bank zvažuje přeměnu na holding

 Ilustrační foto

Přečtěte si také:

Ztráta prestiže i propad akcií. Deutsche Bank vypadla z celoevropského burzovního indexu

Masivní snižování nákladů. Deutsche Bank chce propustit až desetinu zaměstnanců

Trest za úplatky libyjských úředníků: Société Générale zaplatí miliardu dolarů

Úprk bankéřů z Londýna se zadrhává. Do Prahy se nechystá nikdo


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).