Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce víkendovou metropolí #32

9. 12. 2016
Autor: www.prague-up

Jeden den pod zemí, designový supermarket, nejlepší z Kaplického, Archa beztíže, elegantní Letná a nové přístupy k umění.

Jeden den pod zemí

Zajímá vás pražské podsvětí? Sobotu můžete strávit celou v podzemí, budou totiž zpřístupněné a rozsvícené atomové kryty, katakomby, tunely, historická sklepení a další podzemní objekty, kam běžně jen stěží nahlédnete. Prohlídky budou probíhat od rána do večera.

 Na den pod zem V podzemí můžete strávit celou sobotu

Designový supermarket

Kafkův dům se přes víkend promění v supermarket designu. Koná se zde 10. ročník mezinárodního prodejního festivalu současného autorského designu, který představí přes devadesát umělců a nabídne od módy, šperku, bytových doplňků, ilustrací, po věci pro děti. Součástí festivalu bude i kavárna a pop-up knihkupectví s nejžhavějšími knižními novinkami, které jinde nedostanete. Jestli vás zajímá současný design, dárečky pod stromeček můžete nakoupit pod jednou střechou.

 Design supermarket Prodejní festival slaví jubilejní 10. ročník

Nejlepší z Kaplického

Galerie Tančící dům vybírá to nejlepší z Kaplického. Výstava rozdělená do tří tematických celků ukazuje vizionáře a významného českého architekta ve třech tematických částech - autorova ikonická díla, jeho kořeny a zdroje inspirace, a samotný tvůrčí proces Kaplického. Expozice k příležitosti 80. výročí od jeho narození poprvé představí i dosud nevystavené předměty a projekty z depozitáře jeho pozůstalosti.

 Tančící dům Za dílem Jana Kaplického do Tančícího domu

V Arše beztíže

V divadle Archa bude letos naposledy kolonizovat divadelní soubor Vosto5. Site-specific projekt Kolonizace se zamýšlí nad nevyhnutelným osídlováním vesmíru člověkem, ale i základními otázkami našeho bytí a životního prostoru. Pokud si chcete odpočinout od předvánočního shonu, máte poslední šanci zažít stav beztíže.

 Kolonizace Poslední šance zúčastnit se Kolonizace

Elegantní Letná

Další z víkendových komentovaných vycházek Prahou vám odhalí Letnou, jak ji neznáte. Dan Verner vám na procházce připomene šíleného architekta, který chtěl vybourat Nové Město, uvidíte parník nominovaný na cenu Stavba roku, dovíte se něco o historii fotbalové Sparty, a navštívíte ulici, ve které bydlel slavný český malíř Antonín Slavíček. Trasa je vhodná jak pro kočárky, tak pro vozíčkáře.

 Letná Letná, jak ji neznáte

Nový přístup k umění

Holešovické Neone v pátek představí novou klubovku Residance, která má spojovat lokální scénu s mezinárodně známými jmény a snoubit různé formy umění. Premiéra představí známé deep-housové duo z Milána Proudly People, místního talenta Fatty M, hybridní sety pražského Mutuju a várku dalších hostů, kteří se ze zahraničí přesunuli na českou scénu. Atmosféru večera dotvoří speciální sety vizuálních umělců.

BRAND24

 Noční klub Neone bude opět spojovat lokální scénu s mezinárodními jmény

Kam se o víkendu schovat před zimou, vám napoví Prague-Up kalendář.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).