Menu Zavřít

Podzemní garáže na Letné se otevřou řidičům. Dva roky po Blance

15. 9. 2017
Autor: Profimedia.cz

Bezmála dva roky poté, co řidiči mohli poprvé projet tunelem Blanka, budou moci využívat podzemní garáže na Letné. Původně měly fungovat společně s tunelovým komplexem, termín zprovoznění se však několikrát odsunul. Garáže nabídnou 800 míst, z nichž budou zhruba tři stovky vyhrazeny pro obyvatele Prahy 7.

Otevření garáží zpozdily mimo jiné potíže s technologiemi uvnitř stavby či s výběrem provozovatele. Letenské garáže bude spravovat firma OK Služby Praha, která za pronájem zaplatí ročně 7,5 milionu korun bez DPH.


Nepřehlédněte: Praha v první vlně vypoví smlouvy nájemcům 42 parkovišť. Chce je provozovat sama

ilustrační foto, parkoviště P+R Nové Butovice

BRAND24


Při stavbě tunelu vznikly garáže také na nedalekém Prašném mostě s kapacitou tří stovek aut, které ale stále čekají na otevření. Zástupci metropole odhadují, že řidiči budou na dohled od Pražského hradu parkovat pod zemí od začátku příštího roku.

Cena garáží je zahrnuta v ceně tunelu. Tunel vyšel hlavní město na více než 40 miliard korun, což je zhruba o deset miliard víc, než se původně plánovalo. Zprovozněn byl v září 2015, i když podle původních plánů měl fungovat už od roku 2011. Garáže mají vlastní technologická zařízení, která jsou nezávislá na zařízeních Blanky.

Dále čtěte:

Praha možná otevře garáže u Blanky. Provizorně

Kdo se postará o Blanku? Za 600 milionů korun


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).