Menu Zavřít

Peltu v dozorčí radě v dopravním podniku nahradí komunista

10. 8. 2017
Autor: čtk

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta, který čelí trestnímu stíhání, rezignoval na místo v dozorčí radě Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce (DPMLJ). Městské zastupitelstvo dnes vybralo jeho nástupce, v dozorčí radě by měl Peltu nahradit komunistický zastupitel František Pešek. "Má s touto firmou dlouholeté zkušenosti," řekl primátor Jablonce Petr Beitl (ODS). Peška v dozorčí radě musí ještě potvrdit valná hromada dopravního podniku.

Pelta dnes nechtěl své rozhodnutí ohledně rezignace komentovat. „Rozhovory do médií nyní neposkytuji,“ řekl. V dozorčí radě DPMLJ byl za menšinového vlastníka, kterým je Jablonec.

CONTENT24

Dvaapadesátiletý Pelta čelí obvinění z ovlivňování dotací na sport z ministerstva školství. Měsíc strávil ve vazbě, odkud byl propuštěn na začátku června a je vyšetřován na svobodě. Z vazby rezignoval na funkci předsedy fotbalové asociace. Vzdal se také funkce místopředsedy Českého olympijského výboru. Nadále je zastupitelem Jablonce a vede fotbalový klub v Jablonci, i když oficiálně v jeho vedení žádnou funkci nezastává. Je také místopředsedou České unie sportu (ČUS).

Pelta si podle policistů zmanipulovanými dotacemi upevňoval vliv a získával sponzory pro jablonecký klub. Policisté stíhají v kauze také odvolanou náměstkyní ministerstva školství Simonou Kratochvílovou, někdejšího ředitele odboru ministerstva školství Zdeňka Břízu, předsedu ČUS Miroslava Janstu a generálního sekretáře ČUS Jana Boháče. Obviněny jsou i dvě právnické osoby, Fotbalová asociace ČR a Česká unie sportu.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).