Menu Zavřít

Babiš obhájil post předsedy hnutí ANO. Sto procent hlasů tentokrát nezískal

25. 2. 2017
Autor: ČTK

Andrej Babiš byl podle očekávání znovu zvolen předsedou ANO. V tajné volbě získal hlasy 195 z 210 hlasujících delegátů. Před dvěma lety dostal všechny platné hlasy, tehdy ani nyní neměl soupeře. Po dnešním zvolení ocenil, že podruhé takto zvolen nebyl.

„Nemám sto procent, jsem šťastný,“ řekl muž, který bude vládní hnutí řídit i další dva roky. Poděkoval i těm delegátům, kteří mu hlas nedali. Bylo jich 11, zbývající čtyři hlasy byly neplatné. Před dvěma lety Babiš získal všech 186 platných hlasů, přičemž jen jeden hlas byl neplatný.

Babiš v kandidátském projevu uvedl, že by chtěl pokračovat v boji proti netransparentnímu a zkorumpovanému systému. Cílem hnutí je podle něj vyhrát říjnové sněmovní volby tak, aby v příští vládě mělo zásadní vliv.

BRAND24

Po volbě předsedy sněm vybíral členy kontrolní a rozhodčí a smírčí komise. Volbu místopředsedů hnutí má ANO na programu až v neděli po poledni. Babiš v úvodním projevu uvedl že, není spokojen s tím, jak někteří členové vedení pracují, aniž někoho jmenoval. „Bohužel se někteří z nich práci v hnutí příliš nevěnovali, což bylo vidět,“ uvedl. Vedení hnutí buď potřebuje změnu, nebo alespoň zásadní probuzení jeho stávajících členů.

Přečtěte si více o sněmu ANO:

Babiš hodlá kandidovat z posledního místa. Lídři se nebojí, prohlásil

Progrese podle Babiše: snížit daně lidem s příjmy do 113 tisíc, ostatní nechat být


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).