Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #4

27. 5. 2016
Autor: Archiv

Minulý víkend jsme si užili venkovních akcí, pojďme se tentokrát blíže podívat na místa, kde na počasí až tak moc nezáleží.

Za vínem a kávou do radnice

Novoměstskou radnici u Karlova náměstí většinou jen míjíme. Tento pátek a sobotu se však vyplatí vstoupit na malebné nádvoří hned ze dvou důvodů. V radnici samotné se koná již třetí ročník festivalu Praha pije víno, na kterém se představí více než 60 malých středoevropských rodinných vinařství. Nachází se tu ale také jedna Prague-Up kavárna, která nese jméno Café Neustadt. Příjemná atmosféra, posezení venku i vevnitř, Kobzův klavír a plážová lehátka vás snadno přemluví zůstat o trochu déle.

 Café Neustadt

Na biograf do muzea

Kdo má rád staré biografy, může na ně zajít do Muzea hlavního města Prahy. V budově na Florenci běží úžasná výstava, která přibližuje tento fenomén od úplných počátků na konci 19. století až do nedávné minulosti, kdy desítky unikátních kinosálů přestaly fungovat a jejich úlohu převzaly sálové unifikované komplexy.

 Muzeum biografů

Za uměním a přírodou na zámek

Sochy od Jiřího Příhody se pohybují na tenké hraně mezi objektem a architekturou s futuristickou atmosférou. Výstava je k vidění jak v interiéru tak exteriéru Trojského zámku, který je sám o sobě skvostem. A když už se zatouláte do této části Prahy, neváhejte zavítat do sousední botanické zahrady, která láká na Tropický skleník Fata Morgana s cizokrajnými rostlinami nebo venkovní expozici s meditační japonskou zahradou.

 Sochy od Jiřího Příhody

BRAND24

Doufáme, že si víkend užijete, vychutnáte a příjemně se zrelaxujete.

Pro další tipy nahlédněte do našeho kalendáře.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).