Menu Zavřít

Jak bude vypadat Kodiaq? Škoda odhalila oficiální skici

15. 6. 2016
Autor: čtk

Velký terénní vůz Škoda Kodiaq, který má mít světovou premiéru v září, bude mít podle automobilky ostře řezaný exteriér s výrazně trojrozměrnými liniemi, elegantní interiér a největší zavazadlový prostor ve své třídě. Automobilka Škoda Auto dnes zveřejnila oficiální skici nového modelu, pojmenovaného podle medvěda žijícího na stejnojmenném ostrově u pobřeží Aljašky.

Kodiaq doplní dosud jediné SUV od Škody, menší model Yeti. Firma plánuje zahájení prodeje na začátek příštího roku. Kodiaq bude dlouhý 4,7 metru a může pojmout až sedm osob.

Podle šéfdesignéra Jozefa Kabaně je Kodiaq všestranným modelem. Má výrazný design, je mimořádně prostorný, robustní a má si poradit i s terénem mimo zpevněné silnice. Na přání může být SUV vybaveno i dvěma dalšími sedadly ve třetí řadě.

Pro interiér jsou charakteristické výrazné vertikální prvky, jako například čtyři velké výdechy vzduchu. Velký displej dělí přístrojovou desku na dvě rovnocenné zóny - pro řidiče a spolujezdce.

BRAND24

V dalších letech by mohl přibýt ještě crossover o velikosti Fabie. Příští rok by se měla objevit nová generace modelu Yeti. Vedle toho Škoda chystá modernizaci nejmenšího modelu Citigo a také facelift Octavie.

 Škoda kodiaq.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).